F-15EX: Ο «Αετός» εντάχθηκε στις δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (Video)

ΚΟΣΜΟΣ

 

H νέα βελτιωμένη έκδοση του «Αετού», του περίφημου μαχητικού F-15 των ΗΠΑ εντάχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στις δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας.

Το F-15EX είναι ένα υπερεξελιγμένο μαχητικό 4ης γενιάς, το οποίο αναπτύχθηκε από την Boeing, προκειμένου να αντικαταστήσει τις παλιότερες εκδόσεις του F-15 Eagle,

με στόχο να παραληφθούν συνολικά 144 νέα αεροσκάφη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η αμερικανική Αεροπορία έχει στη διάθεση της το πρώτο μαχητικό αεροσκάφος F-15EX, ενώ ακόμα αναμένεται η παράδοση ενός δεύτερου μαχητικού στα τέλη Απριλίου. Άλλα έξι F-15EX θα παραδοθούν μέσα στο δημοσιονομικό έτος 2023, ενώ η δεύτερη και τρίτη παρτίδα μαχητικών αεροσκαφών θα ενταχθούν στην υπηρεσία της Αεροπορίας κατά τα δημοσιονομικά έτη 2024 και 2025 αντίστοιχα.

Το F-15EX είναι η πιο προηγμένη παραλλαγή του μαχητικού αεροσκάφους Boeing F-15 Eagle / F-15E Strike Eagle μέχρι σήμερα και είναι μαχητής δύο θέσεων με δυνατότητες μόνο στις ΗΠΑ. Διαθέτει τεχνολογίες αιχμής για να είναι σε θέσει να προσφέρει στην αμερικανική Πολεμική Αεροπορία πλεονεκτήματα και ικανότητες που θα καλύπτουν τρέχουσες και αναδυόμενες απειλές.

Το μαχητικό θα μπορεί να φέρει πυραύλους αέρος-αέρος, αέρος-εδάφους αλλά και πυραύλους για επιθέσεις ενάντια σε ναυτικούς στόχους και απειλές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι διαθέτει ένα πλήρες και ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, ενισχύοντας έτσι την προστασία του αλλά και την απρόσκοπτη επικοινωνία με φίλιες δυνάμεις στο πεδίο επιχειρήσεων.

Πληροφορίες: onalert.gr / Photo credit: Boeing

ΗΠΑΠολεμική ΑεροπορίαF-15EXHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα