Eurovision: Στον μεγάλο τελικό το «ZARI» της Μαρίνας Σάττι – Σε ποια θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα, ποιοι οι πιο ισχυροί αντίπαλοι (Videos)

Ο Β’ Ημιτελικός της Eurovision ολοκληρώθηκε με τη Μαρίνα Σάττι να επιβεβαιώνει τα προγνωστικά καθώς προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό.

Παρά τα απρόοπτα που προέκυψαν με την ασθένεια της Ελληνίδας τραγουδίστριας και τον υψηλό πυρετό, η Μαρίνα έριξε το… «ZARI, πραγματοποιώντας μια εμφάνιση που εντυπωσίασε!

Κλείνοντας τα αυτιά στις ποικίλες κριτικές αναφορικά με την επιλογή του τραγουδιού και παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν

όλο αυτό το διάστημα από την πρώτη παρουσίαση του κομματιού -μέσα σε αυτά και ο θάνατος του πατέρα της- η Μαρίνα κατόρθωσε να μείνει συγκεντρωμένη και αφοσιωμένη στον στόχο της, ανεβαίνοντας χθες στη σκηνή λαμπερή και γεμάτη ενέργεια σε μια εμφάνιση που -αν μη τι άλλο- ξεσήκωσε το κοινό!

Εκτός από την Ελλάδα με το «Ζάρι» στον τελικό πέρασαν επίσης οι:

Λετονία / Dons – HollowΑυστρία / Kaleen – We Will RaveΟλλανδία / Joost Klein – EuropapaΝορβηγία / Gåte – UlvehamΙσραήλ / Eden Golan – HurricaneΕσθονία / 5MIINUST x Puuluup – (nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagiΕλβετία Nemo – The CodeΑρμενία / LADANIVA – JakoΓεωργία / Nutsa Buzaladze – FirefighterΟι πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις της βραδιάς

Από τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις του Β’ Ημιτελικού ήταν αυτή της Ελβετίας που μάλιστα θεωρείται και το μεγάλο φαβορί μαζί με την Κροατία που είδαμε στον Α’ Ημιτελικό.

Τα κομμάτια της Γαλλίας, της Ολλανδίας αλλά και της Αυστρίας συγκαταλέγονται, επίσης, στα πιο φαντασμαγορικά της βραδιάς και με πολλές πιθανότητες να ξεχωρίσουν και στον τελικό.

Τι δήλωσε η Μαρίνα Σάττι μετά την πρόκριση στον τελικό

Τις πρώτες της δηλώσεις μετά την πρόκριση στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision 2024 έκανε η Μαρίνα Σάττι η οποία παραβρέθηκε στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου που παραχωρούν οι 10 προκριθείσες χώρες.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, η Ελληνίδα εκπρόσωπος δήλωσε αγχωμένη και παράλληλα, ενθουσιασμένη, επισημαίνοντας ότι θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό στον μεγάλο τελικό.

«Αυτό που κάνουμε εδώ είναι πιο αγχωτικό από το να είσαι επάνω στη σκηνή, νιώθω ότι πρέπει να πω κάτι έξυπνο. Νιώθω αγχωμένη αλλά και ενθουσιασμένη ταυτόχρονα για το τι πρόκειται να συμβεί. Εάν μας είδατε στα παρασκήνια, χορεύαμε σαν τρελοί. Θα βρούμε τον χρόνο να αποφορτιστούμε», πρόσθεσε η εκπρόσωπος της Ελλάδας» είπε και πρόσθεσε:

Αυτό είναι αλήθεια, αγαπάμε την Τουρκία. Είχα έναν δάσκαλο που μου μάθαινε τραγούδια από την Ανατολή, από την Τουρκία, το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν… και αναρωτιόμουν πώς γίνεται να έχον τόσες ομοιότητες με την ελληνική μουσική. Και τότε ο δάσκαλος μου είπε κάτι που δεν θα το ξεχάσω: ότι η ηλικία αυτών των πολιτισμών είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη των συνόρων ανάμεσα στις χώρες αυτές.

Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να εμφανιστούμε με τον τρόπο μας, τη γλώσσα μας και να μοιραστούμε τον πολιτισμό και τους χορούς μας. Χαιρόμαστε που η Ευρώπη χόρεψε μαζί μας», σημείωσε στη συνέχεια η Ελληνίδα εκπρόσωπος της Eurovision.

Το τραγούδι δεν έχει τουριστική χροιά αλλά το βίντεο κλιπ έχει. Θέλαμε να δείξουμε με χιούμορ τα στερεότυπα που κυριαρχούν γύρω από την εικόνα της Ελλάδας. Για μένα είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία που βρίσκομαι εδώ για να αναδείξω και την άλλη μας πλευρά.

Σε ποια θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον Τελικό

Τέλος, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κλήρωση των καλλιτεχνών για το μέρος του Μεγάλου Τελικού στο οποίο θα εμφανιστούν.

Εκεί η Μαρίνα Σάττι τράβηξε τον κλήρο του Α’ Μισού. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα θα εμφανιστεί στη 12η θέση, ενώ η Κύπρος στην 20η.

Διαβάστε επίσης:

Eurovision 2024: Προκρίθηκε στον τελικό η Ελλάδα με τη Μαρίνα Σάττι – Ποιες άλλες χώρες πέρασαν

Eurovision 2024: Ανάμεικτες αντιδράσεις στη συμμετοχή του Ισραήλ – Χειροκροτήματα και αποδοκιμασίες (Video)

Γιώργος Λιάγκας: Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ μετά την «επίθεση» του Αλέξη Κούγια

Keywords
Τυχαία Θέματα
Eurovision, ZARI, Μαρίνας Σάττι –, Ελλάδα, Videos,Eurovision, ZARI, marinas satti –, ellada, Videos