Eurovision 2024: Υπο τον έλεγχο της EBU η υποψηφιότητα του Ισραήλ

Η Ένωση των Δημόσιων Ραδιοτηλεοπτικών Οργανισμών, EBU,  μπορεί να μην έχει ενδώσει σε πιέσεις και να έχει απορρίψει την ιδέα αποκλεισμού του Ισραήλ από τον 68ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, αλλά έχει θέσει στο μικροσκόπιο της την υποψηφιότητα της χώρας διότι για την συμμετοχή της, έχει θέσει έναν – απαράβατο – όρο: Tο τραγούδι του Ισραήλ

δεν θα περιέχει κανένα πολιτικό μήνυμα. 

Ο «πονοκέφαλος» στην EBU θεωρείται δεδομένος καθώς ο πόλεμος με τη Χαμάς συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και- το κυριότερο- οι αντιδράσεις στην Ευρώπη διαρκώς αυξάνονται.

Για να διασφαλιστεί η τήρηση του όρου που έθεσε η EBU, σύμφωνα και με την ιστοσελίδα του ισραηλινού ειδησεογραφικού οργανισμού YNET (https://www.ynetnews.com/culture/article/hypvipii6 ), θα πρέπει, για να αποδεχθεί το- όποιο- τραγούδι, να εγκρίνει τους στίχους, προτού αυτό ανακοινωθεί ως υποψήφιο.

Το τραγούδι που θα παρουσίαζε η εκπρόσωπος του Ισραήλ στον διαγωνισμό της Eurovision,  Εντέν Γκολαν, επρόκειτο να αποκαλυφθεί αυτή την εβδομάδα.

Αλλά η νόρμα της EBU επιμηκύνει χρονικά τη διαδικασία για την ισραηλινή υποψηφιότητα.

Ήδη η EBU έχει απορρίψει ένα υποψήφιο τραγούδι και δύο άλλα ελέγχονται.

Η αρμόδια επιτροπή του Ισραήλ αναμένεται να συνεδριάσει ξανά αύριο, Σάββατο, προκειμένου να λάβει την τελική απόφαση,  αν και εφόσον έχει η EBU δόσει την  σχετική έγκριση για τα υπο έλεγχο υποψήφια τραγούδια. 

Εκείνο που θα προκριθεί  θα υποβληθεί σε επεξεργασία, ηχογράφηση και παραγωγή επίσημου βίντεο κλιπ και θα αποκαλυφθεί στις αρχές Μαρτίου.

Άνθρωποι περι τον ευρωπαϊκό τραγουδιστικό θεσμό αναφέρουν πως η πρακτική αυτή της EBU για το Ισραήλ δεν είναι ασυνήθιστη και ότι πρόκειται για ρήτρα η οποία εμφανίζεται στους κανονισμούς του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, αρκετά χρόνια τώρα.

Διαβάστε επίσης

Τηλεθέαση: Ανατροπή, αιτιολογημένη όμως, στην κορυφή – Πρώτος ο Alpha (πίνακας)

Μαρία Παπαφωτίου στο topontiki.gr: «Με τον “Σκαραβαίο” για πρώτη φορά συμπάθησα την Ελληνική Αστυνομία» (Photos)

Φουρθιώτης: Ανακοίνωσε πως επιστρέφει με εκπομπή στο OPEN – Διαψεύδει ο σταθμός

Keywords
Τυχαία Θέματα