Eurovision 2023: Σκανδιναβική υπόθεση η νίκη – Κόντρα ανάμεσα σε δύο (Videos)

Απομένουν 27 ημέρες και σήμερα και… κάτι ώρες έως την 67η διοργάνωση του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού της EBU στο Λίβερπουλ αλλά από ότι φαίνεται το τοπίο τουλάχιστον στις προγνώσεις μάλλον έχει λάβει αποκρυσταλλωμένη εικόνα.

Οι εκτιμήσεις που κάνουν 17 στοιχηματικές εταιρείες «φωνάζουν» ότι καλό είναι να μην ποντάρετε- όσοι θέλετε να βάλετε στοίχημα- στη Σουηδία. Διότι θα κερδίσει τον διαγωνισμό. Άρα δεν θα αποφέρει κέρδη.

Οι στοιχηματικές στην σουηδική εκπροσώπηση με το τραγούδι «Tattoo» δίνουν, όλες, την- ίδια- χαμηλή απόδοση

και κατ΄επέκταση οι πιθανότητες να κερδίσει είναι έως αυτή τη στιγμή μακράν οι υψηλότερες (40%) από κάθε άλλη υποψηφιότητα. Υπάρχει βάση στην εκτίμηση νίκης.

Αν θυμάστε η Λορίν το σχετικά μακρινό 2012 είχε εκπροσωπήσει τη Σουηδία και πήγε το κορυφαίο έπαθλο στο Όσλο με το τραγούδι «Euphoria». Σχεδόν σιγουράκι. Εξ ου και οι χαμηλές αποδόσεις.

Η Φινλανδία με το τραγούδι «Cha Cha Cha» από τον ράπερ Κάαρια (κατά κόσμο Γιέρε Πόεχονεν) διατηρείται ως η δεύτερη επικρατέστερη αλλά με ποσοστό πιθανοτήτων μόλις 15%, σύμφωνα με το εξειδικευμένο σάιτ eurovisionworld.

Με ποσοστό πιθανοτήτων νίκης 10% παρουσιάζεται το τραγούδι «Heart of steel» («Καρδιά από ατσάλι») το οποίο (με μια δόση υπονοούμενου για ό,τι βιώνει εδώ και ένα χρόνο η χώρα και οι Ουκρανοί) θα ερμηνεύσουν οι Tvorchi (δηλαδή οι Τζέφρι Κένι και Αντρέι Χουτσουλιάκ) εκπροσωπώντας την περσινή νικήτρια του διαγωνισμού Ουκρανία.

Καθώς αυξάνονται οι αποδόσεις των στοιχημάτων, περιορίζονται οι πιθανότητες για κατάκτηση της πρώτης θέσης. Με λιγότερες πιθανότητες (5%) νίκης εμφανίζονται οι Νορβηγία και Ισπανία, Ισραήλ και Αυστρία αν και στην 15αδα έχουν μόλις 3% (κάθε μία) πιθανότητα για την πρωτιά και έπονται Τσεχία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Αρμενία, Ελβετία, Σερβία και Ολλανδία.

Ποσοστό μικρότερο του 1% για την πρώτη θέση στον ευρωπαϊκό τραγουδιστικό θεσμό εμφανίζουν 18 από τις 37 χώρες οι οποίες πέρασαν στην τελική φάση της διοργάνωσης και μεταξύ αυτών είναι οι  Γερμανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Κύπρος, Αζερμπαϊτζάν.

Στα στοιχήματα η Κύπρος εμφανίζεται στην 24η θέση και η Ελλάδα στην 29η. Εκ των αουτσάϊντερ δηλαδή.

Διαβάστε επίσης:

«Η γη της ελιάς» και «Εκατομμυριούχος» μοιράστηκαν την πρωτιά στην τηλεθέαση του περασμένου τριημέρου

Τηλεθέαση: «Ασανσέρ» τα νούμερα ανάμεσα σε Alpha και ΣΚΑΪ (πίνακες)

Ελένη Τσολάκη: Αβέβαιη η παραμονή της στο Open – Σε ποιο κανάλι μπορεί να «μετακομίσει»

Keywords
Τυχαία Θέματα