Eurovision 2023: Σήμερα αποφασίζει η Επιτροπή Κοινού για την ελληνική συμμετοχή

Σήμερα, 28 του μήνα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα κεντρικά της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή η ακρόαση και αξιολόγηση των επτά επικρατέστερων τραγουδιών που διεκδικούν την εκπροσώπηση της Ελλάδας, μέσω της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο (9,11 και 13 του μήνα) στο Λίβερπουλ.

Η επιτροπή κοινού- αποτελείται από 70 μέλη

και ηλικιακή διαστρωμάτωση- δεν θα γνωρίζει ποιοι καλλιτέχνες βρίσκονται «πίσω» από τα υποψήφια τραγούδια. Σύμφωνα με το διαδικαστικό οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν με χρήση ακουστικών και τα μέλη θα χωριστούν σε ολιγομελείς ομάδες. Η διαδικασία είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να αποφευχθεί- όπως υποστηρίζεται- τυχόν διαρροή στοιχείων που αφορά στις υποψηφιότητες.

Τα στοιχεία των κομματιών, που διαμορφώνουν την «βραχεία λίστα» για την τελική επιλογή εκείνου που θα αποτελέσει την ελληνική συμμετοχή στον τραγουδιστικό θεσμό, θα ανακοινωθούν έπειτα από την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας της επιτροπής του κοινού.

Μόλις ολοκληρωθεί αυτό το στάδιο επιλογής, θα αναλάβει η ειδική- επταμελής- επιτροπή της ΕΡΤ, η οποία θα πραγματοποιήσει ξεχωριστές συναντήσεις με καθέναν από τους επτά υποψήφιους ερμηνευτές ή μουσικά σχήματα και τις ομάδες τους, όπως είχε συμβεί και πέρυσι.

Το τραγούδι της Ελλάδας για τη Eurovision 2023 θα προκύψει από συνδυασμό των δύο αποτελεσμάτων, εκείνου της Επιτροπής Κοινού και αυτού της Επιτροπής της ΕΡΤ, με συντελεστή βαρύτητας ψήφου 50,6% και 49,4%, αντιστοίχως. Δηλαδή ακριβώς όπως θα προκύψει το νικητήριο τραγούδι στον Τελικό της Εurovision 2023, ύστερα από την πρόσφατη αλλαγή στους κανόνες ψηφοφορίας που έκανε η EBU.

Η ανακοινωση της ελληνικής εκπροσώπησης στον 67ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision υπολογίζεται ότι θα γίνει στις αρχές του 2023.

Διαβάστε επίσης:

Netflix: Οικονομική «αιμορραγία» λόγω παράτυπης χρήσης κωδικών – Έρχονται εξτρά χρεώσεις

Μαυρίδης κατά κυβέρνησης για τον επαρχιακό τύπο

Ρεβεγιόν με Πάολα – Πλούταρχο στο Mega και Χριστούγεννα με ειδήσεις Alpha και Νίκο Μάνεση

Keywords
Τυχαία Θέματα