Euro 2020: Ομάδες και φίλαθλοι ετοιμάζονται για τον μεγάλο τελικό

Θέσεις… μάχης παίρνουν ποδοσφαιριστές και φίλαθλοι εν όψει του μεγάλου τελικού του Euro 2020.

Όλη η Ιταλία στηρίζει την Squadra Azzurra ενόψει του τελικού του Euro 2020 με αντίπαλο την Εθνική Αγγλίας απόψε στο Γουέμπλεϊ.

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα μεταβαίνει στο Λονδίνο για να παρακολουθήσει από κοντά τον αγώνα. Παράλληλα, στο στάδιο θα βρίσκονται περίπου 6.000 Ιταλοί οι οποίοι ζουν μόνιμα στην Μεγάλη Βρετανία και τουλάχιστον 1.500 που θα ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνον για λίγες ώρες, για να εμψυχώσουν την Εθνική

τους.

Πλήρωσαν το εισιτήριο 800 ευρώ από το αεροδρόμιο θα μεταφερθούν κατευθείαν στο Γουέμπλεϊ και όταν επιστρέψουν στην Ιταλία θα πρέπει να μείνουν επί πέντε ημέρες σε καραντίνα.

Στην Ρώμη στήθηκαν «χωριά των φιλάθλων», με γιγαντοθόνες, στην Πλατεία του Λαού και στην οδό των Φόρι Ιμπεριάλι, της αρχαίας αγοράς η οποία οδηγεί στο Κολοσσαίο. Για να μπουν, όμως, οι φίλαθλοι πρέπει πρώτα να κάνουν ηλεκτρονική κράτηση.

Θα καταβληθεί προσπάθεια με στόχο να αποφευχθούν, όσο γίνεται περισσότερο οι συνωστισμοί, λόγω του κινδύνου νέων μολύνσεων κορονοϊού. Στην Αιώνια Πόλη, χίλιοι αστυνομικοί και καραμπινιέροι θα προσπαθήσουν να εγγυηθούν την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.

Όσο για την αθλητική, καθαρά, παράμετρο, οι Azzurri υπόσχονται ότι, όπως πάντα, θα εξαντλήσουν κάθε απόθεμα ενέργειας, φαντασίας και αντοχής. Ελπίζουν να τους φέρει γούρι και ο Λεονάρντο Σπινατσόλα. Παρά τον τραυματισμό του και την εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε πριν λίγες ημέρες θέλησε να είναι παρών στο Λονδίνο, για να εμψυχώσει τους φίλους και συναδέλφους του και να φωνάξει -μαζί με όλους τους συμπατριώτες του-«Forza Italia».

Το μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ στον Σάουθγκεϊτ

Το δικό της μήνυμα έστειλε η βασίλισσα Ελισάβετ στον ομοσπονδιακό τεχνικό της Αγγλίας, προκειμένου να ευχηθεί στην εθνική ομάδα καλή τύχη πριν από τον μεγάλο τελικό του Euro 2020.

Ο τελικός διεξάγεται την Κυριακή στο Γουέμπλεϊ, μεταξύ Αγγλίας και Ιταλίας. Πρόκειται για την πρώτη συμμετοχή της χώρας σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966.

Λίγες ώρες πριν από την πρώτη σέντρα, η βασίλισσα απέστειλε μια επιστολή στον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, υπενθυμίζοντας ότι η ίδια είχε παραστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966 στην Αγγλία, απονέμοντας το τρόπαιο στον Μπόμπι Μουρ.

«Θέλω να στείλω τις καλές μου ευχές για αύριο με την ελπίδα ότι η ιστορία θα καταγράψει όχι μόνο την επιτυχία σας, αλλά και το πνεύμα, τη δέσμευση και την υπερηφάνεια σας», έγραψε μεταξύ άλλων.

Στη Βρετανία επικρατεί μεγάλος ενθουσιασμός για την πρόκριση της Εθνικής στην καταληκτική αναμέτρηση της διοργάνωσης, με τις πωλήσεις μπύρας να αυξάνονται, ενώ χορηγήθηκε ειδική άδεια στους παιδικούς σταθμούς, προκειμένου να ανοίξουν αργά τη Δευτέρα.

Διαβάστε επίσης:

Περίπτωση Έρικσεν: Πώς μπορεί να αποφευχθεί ο αιφνίδιος καρδιακός θάνατος σε αθλητικούς χώρους

Euro 2020: Οπαδός με μαχαίρι «Ράμπο» απειλεί φιλάθλους που για να σωθούν βάζουν τις καρέκλες στο κεφάλι τους (Video)

NBA: Νέα ήττα για τον απίθανο Αντετοκούνμπο – Στο 2-0 οι Σανς (Videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα