Elounda Hills: Ξεκίνησε η κατασκευή του 5άστερου συνολικής επένδυσης άνω των 500 εκατ. ευρώ

Από την κατασκευή της μαρίνας ξεκίνησε το Σάββατο η υλοποίηση του πεντάστερου θέρετρου «Elounda Hills» μίας επένδυσης που υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ από την Mirum Hellas και η οποία αποτελεί το προσωπικό όνειρο ζωής (σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου) του Ισραηλινού επιχειρηματία Βιτάλι Μπορίσοφ, ο οποίος δραστηριοποιούταν και στη Ρωσία πριν από το ξέσπασμα του πολέμου.

Η ξενοδοχειακή μονάδα θα εκτείνεται  σε 950

στρέμματα πάνω από τον κόλπο του Μιραμπέλο και έχει ως στόχο σύμφωνα με τη διοίκηση να αποτελέσει «έναν από τους πιο διάσημους και φιλικούς προς το περιβάλλον πολυτελείς προορισμούς της Μεσογείου”.

Στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται πολυτελής μονάδα που θα λειτουργήσει υπό την ομπρέλα της αμερικανικής 1Hotels 135 κλινών, συγκρότημα διαμερισμάτων, πολυτελείς κατοικίες, βοτανικός κήπος με αμπέλια και ελαιώνες, 11 εστιατόρια και καταστήματα λιανικής.

Μετά τη μαρίνα, αναμένονται οι αδειοδοτήσεις και για τα υπόλοιπα έργα. Μέχρι το τέλος του 2023 θα προκηρυχθούν διαγωνισμοί για τα έργα υποδομής, όπως είναι η οδοποιία.

Θυμίζουμε πως το έργο θα υλοποιηθεί αρχικά σε δύο φάσεις.

Σε πρώτη φάση θα κατασκευαστούν 55.000 τ.μ. κτίρια, μαζί με το ξενοδοχείο, τις βίλες και τα διαμερίσματα, έτσι ώστε το ξενοδοχείο 1Hotels και αριθμός ιδιωτικών κατοικιών να παραδοθεί στους αγοραστές και χρήστες το 2026.

Κατά την κατασκευή του έργου υπολογίζεται ότι θα απασχοληθούν πλέον των 1.200 ατόμων, ενώ με την πλήρη ανάπτυξη και των 5 φάσεων του έργου Elounda Hills, οι μόνιμες θέσεις εργασίας, κατά την διάρκεια της λειτουργίας, θα ανέλθουν τουλάχιστον στις 2.000.

Μαρίνα 202 θέσεων

Σε ότι αφορά τη μαρίνα στην οποία έπεσε ο θεμέλιος λίθος του έργου, θα έχει δυναμικότητα συνολικά 202 θέσεων ελλιμενισμού διαφόρων μεγεθών σκαφών, από τις οποίες οι 64 είναι μόνιμες και οι 138 εποχικές.

Βρίσκεται ανάμεσα στην πόλη του Άγιου Νικολάου και το θέρετρο με θέα στη Σπιναλόγκα και στην ακτογραμμή της Κρήτης, ενώ χωροθετήθηκε σε σημείο που βρίσκεται 40 λεπτά από το υφιστάμενο αεροδρόμιο του Ηρακλείου αλλά και το υπό κατασκευή αεροδρόμιο στο Καστέλι, που θα μπορεί να εξυπηρετεί και ιδιωτικά τζετ.

Το 2026,  όταν θα ξεκινήσει να λειτουργεί το project, η Elounda Hills Marina θα αποτελέσει από τις πλέον σύγχρονες ιδιωτικές μαρίνες στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, το γεγονός ότι η Κρήτη βρίσκεται στο δρόμο των mega yachts που πηγαίνουν από τη Μέση Ανατολή προς τη Μεσόγειο, δίνει στη μαρίνα το προνόμιο να διεκδικήσει μερίδιο αυτού του πελατολογίου που μέχρι τώρα εξυπηρετείται από τις υποδομές της Κύπρου, ακόμη και της Τουρκίας.

Στόχος είναι επίσης να δημιουργηθεί ένας κόμβος θαλάσσιου τουρισμού με ιστιοπλοϊκό κέντρο και κέντρο yachting, δεδομένου ότι η νέα μαρίνα θα επικοινωνεί με τη μαρίνα Αγίου Νικολάου.

Τη διαχείριση έχει αναλάβει, από κοινού με τη Mirum, η Camper & Nicholsons Marinas, από τα πιο γνωστά ναυτιλιακά brands.

Διαβάστε επίσης

Nέες διακρίσεις στα HR AWARDS 2023 απέσπασε o ελληνικός όμιλος εταιριών αμυντικής τεχνολογίας EFA GROUP

Π. Σουρέτης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): «Smartgreen και sustainableinfrastructures αποτελούν το μέλλον των υποδομών»

Όμιλος Reale: Το πλάνο ανάπτυξης μετά την απόκτηση του 85% της «Υδρόγειος Ασφαλιστική»

Keywords
Τυχαία Θέματα