ERTFLIX: Σε λειτουργία νέα υπηρεσία για άτομα προβλήματα όρασης και ακοής

Νέα υπηρεσία για άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής εισάγει, για πρώτη φορά η δημόσια τηλεόραση στη δωρέαν συνδρομητική πλατφόρμα της ERTFLIX.

Η νέα κατηγορία «Προσβασιμότητα για Όλους» στο μενού της κρατικής υπηρεσίας στρίμινγκ, περιλαμβάνει προγράμματα με ακουστική περιγραφή για άτομα με οπτική αναπηρία και προγράμματα με υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους, με περιεχόμενο που θα ανανεώνεται διαρκώς.

Το συγκεκριμένο

περιεχόμενο φέρει ειδική σήμανση, ώστε να γίνεται εύκολα και γρήγορα αντιληπτό από τους φίλους του ERTFLIX με προβλήματα όρασης και ακοής.

Μέχρι τώρα, στα προγράμματα με ακουστική περιγραφή και τη σήμανση AD έχει «ανέβει» η σειρά της ΕΡΤ «Το βραχιόλι της φωτιάς», καθώς και το επεισόδιο «Επικίνδυνη αναπηρία» από τη σειρά ντοκιμαντέρ «Επικίνδυνες».

Υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους και τη σήμανση CC έχουν πολλές σειρές της ΕΡΤ, μεταξύ αυτών, το «Κάνε ότι κοιμάσαι», «Αγάπη Παράνομη», «Ο όρκος ΙΙ», «Μια νύχτα του Αυγούστου», «Κι όμως είμαι ακόμα εδώ» αλλά και ντοκιμαντέρ («Σε γνωρίζω από την Όψη- 200 χρόνια Ελλάδα», «Γιατί ’21; 12 ερωτήματα»).

Διαβάστε επίσης:

Τηλεθέαση: Πρώτος για τέταρτη συνεχόμενη μέρα ο ΣΚΑΪ

Μη χάσετε το «Ποντίκι» που κυκλοφορεί την Πέμπτη 27 Ιουλίου

Συνδρομητικές πλατφόρμες: Μεγάλη η στροφή των καταναλωτών – 1,76 δισ. συνδρομές ως το 2028

Keywords
Τυχαία Θέματα