ERTFLIX και Cinobo έγιναν 3 ετών και το γιορτάζουν με νέες δωρεάν ταινίες και διαγωνισμούς

Τρία χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσαν οι ελληνικές ιντερνετικές πλατφόρμες διαρκούς ροής ERTFLIX και Cinobo. Έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά κάθε μια ωστόσο γιορτάζουν και οι δύο τα…γενέθλιά τους με νέες δωρεάν ταινίες και διαγωνισμούς.

Η δωρεάν συνδρομητική πλατφόρμα της ΕΡΤ έχει καταφέρει να σημειώνει πάνω από 9,3 εκατ. θεάσεις μηνιαίως και από την αρχή της σεζόν έως τώρα έχουν καταγραφεί συνολικά 70 εκατ. θεάσεις.

Η συνδρομητική πλατφόρμα Cinobo (Cinema no boarders) για σινεφίλ– και όχι μόνον για εκείνους-

ανανέωσε το ψηφιακό περιβάλλον των υπηρεσιών και των δυνατοτήτων που προσφέρει (με δωρεάν δοκιμή για 14 ημέρες) έχοντας καταγράψει 3.6 εκατομμύρια ώρες παρακολούθησης ταινιών, 20 χιλιάδες κριτικές αλλά έχοντας στο ενεργητικό της και ευρωπαϊκές συνέργειες.

Το ERTFLIX προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης οπτικοακουστικού περιεχομένου σε τουλάχιστον 5.000 τίτλους προσβάσιμους μέσω έξυπνης τηλεόρασης, κινητού, υπολογιστή ή τάμπλετ.

Το περιεχόμενο το οποίο ανανεώνεται διαρκώς αποτελείται από ευρεία γκάμα τυπολογιών: ταινίες, ξένες σειρές, παιδικά προγράμματα, ντοκιμαντέρ, εκπομπές από το Αρχείο της ΕΡΤ, αθλητικά γεγονότα, σειρές μυθοπλασίας.

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία τρία χρόνια η δημόσια τηλεόραση δημιούργησε και μετέδωσε 18 ολοκαίνουργες σειρές.

Ενδεικτικά το «Βραχιόλι της φωτιάς», η συγκλονιστική ιστορία μια εβραϊκής οικογένειας στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής, έχει ξεπεράσει έως σήμερα τις 2,2 εκατ. θεάσεις, με το 28% εξ αυτών να έχουν γίνει από κινητά τηλέφωνα.

Στο μεταξύ το ERTFLIX «ταξιδεύει» πλέον δωρεάν και εκτός Ελλάδας με υπότιτλους στα ελληνικά αλλά και στα αγγλικά, για ευκολότερη θέαση για τους Έλληνες της Ομογένειας.

Στο Cinobo, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να προσωποποιούν το προφίλ τους, να φτιάχνουν τις δικές τους λίστες ταινιών και να τις μοιράζονται. Με αυτό τον τρόπο έχει σχηματιστεί μια κινηματογραφόφιλη κοινότητα η οποία μέσω του Cinobo συζητά και ανοίγεται, επιμελείται και μοιράζεται σινεμά.

Μέσα σε λίγους μήνες δημιουργήθηκαν 45.400 νέα προφίλ χρηστών και πραγματοποιήθηκαν πάνω από 20.000 βαθμολογήσεις και κριτικές ταινιών. Ταυτόχρονα, ενώ οι συνδρομητές απολαμβάνουν για 2η συνεχόμενη χρονιά δωρεάν εισιτήρια σινεμά κάθε εβδομάδα με το Cinobo Pass, το Cinobo στέκεται δίπλα στις κινηματογραφικές αίθουσες επιχορηγώντας τους μέρος της αξίας του εισιτηρίου.

Στο πλαίσιο των δράσεων και συνεργιών το Cinobo άνοιξε κύκλο συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ιδρύοντας το SNFCC Members Film Club x Cinobo, στο πλαίσιο του οποίου η ομάδα curation του Cinobo συναντά κάθε μήνα τα μέλη του Ιδρύματος και συζητά μαζί τους για σινεμά. Αυτό το διάστημα ξεκινά και η συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Επίσης, η σινεφίλ πλατφόρμα διαρκούς ροής θα πραγματοποιήσει φοιτητικό διαγωνισμό μικρού μήκους ταινιών, στον οποίο οι συνδρομητές θα ψηφίσουν τον νικητή που θα βραβευτεί με χρηματικό έπαθλο και διανομή της ταινίας του στη μεγάλη οθόνη και στην πλατφόρμα του Cinobο.

Φέτος το Cinobo γίνεται ακόμα πιο εξωστρεφές και συνεργάζεται με άλλες ευρωπαϊκές streaming πλατφόρμες από τη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Λιθουανία, την Ολλανδία, τη Βουλγαρία και τη Δανία, υπό την αιγίδα του Creative Europe Media Desk.

Το Cinobo, εξάλλου, πραγματοποιεί μεγάλο διαγωνισμό για νέους και παλαιότερους συνδρομητές με δώρο έναν προτζέκτορα και ετήσιες συνδρομές στην πλατφόρμα, ενώ αύριο (26 /4) στις 20:30 στον κινηματογράφο Αλεξάνδρα Europa Cinemas, θα πραγματοποιηθεί παρουσία σκηνοθέτη ειδική προβολή με δωρεάν είσοδο της ταινίας «Ροζ» του The Boy (κατά κόσμο Αλέξανδρου Βούλγαρη), για πρώτη φορά σε αποκατεστημένη κόπια.

Διαβάστε επίσης:

The Witcher: Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της τρίτης σεζόν

Eutelsat: Έρχεται στην Ελλάδα

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τις απολύσεις στη DPG MEDIA

Keywords
Τυχαία Θέματα