Deutsche Bank: Υποχωρούν οι πιθανότητες «σκληρού Brexit»

ΚΟΣΜΟΣ

H διενέργεια βουλευτικών εκλογών την επόμενη χρονιά είναι το βασικό σενάριο της Deutsche Bank μετά την απόφαση του Ανώτου Δικαστηρίου της Βρετανίας. Αποδυναμώθηκε η θέση της Τερέζα Μέι, σύμφωνα με τη γερμανική τράπεζα.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είναι πολύ πιθανό να αναγκαστεί να προκηρύξει εκλογές την επόμενη χρονιά

μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου πως η βρετανική κυβέρνηση χρειάζεται την έγκριση της Βουλής προκειμένου να ενεργοποιήσει το άρθρο 50.

«Συνολικά, έχει αποδυναμώσει και άλλο τη θέση της πρωθυπουργού Μέι για το Brexit και καθιστά τη διενέργεια βουλευτικών εκλογών την επόμενη χρονιά το βασικό μας σενάριο, είτε πριν είτε μετά το Άρθρο 50» αναφέρει σε σημείωμα της η γερμανική τράπεζα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι αναλυτές της Deutsche Bank εκτιμούν πως η απόφαση καθιστά λιγότερο πιθανό ένα «σκληρό Brexit»

Οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου απέρριψαν τα επιχειρήματα της κυβέρνησης, ωστόσο της έδωσαν άδεια να εφεσιβάλει την απόφαση.

Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης, ο υπουργός Εμπορίου της χώρας Λίαμ Φοξ δήλωσε πως η βρετανική κυβέρνηση «απογοητεύτηκε».

«Η κυβέρνηση απογοητεύτηκε με την απόφαση του Δικαστηρίου. Η χώρα ψήφισε να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ένα δημοψήφισμα που εγκρίθηκε από πράξεις του κοινοβουλίου. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σεβαστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», δήλωσε ο Φοξ στο κοινοβούλιο.

BrexitHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα