Costa Navarino: Στα 400 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις στα οικιστικά project

Στο 1,2 δις ευρώ ανέρχονται οι συνολικές επενδύσεις μέχρι στιγμής στην Costa Navarino από την ΤΕΜΕΣ με τα 800 εκατ. ευρώ να αφορούν στις άμεσες επενδύσεις από την εταιρία και τα 400 εκατ, ευρώ να προέρχονται από τρίτους που έχουν αγοράσει κάποιο παραθεριστικό οικιστικό ακίνητο στην ευρύτερη περιοχή του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας τα οικιστικά project που αφορούν σε εξοχικά που έχουν

αναπτυχθεί σε οικόπεδα που ορίζουν ευρύτερα την περιοχή της Costa Navarino έχουν ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση με αποτέλεσμα να έχουν σχεδόν πουληθεί περίπου 70 custom βίλες και branded διαμερίσματα (οι 40 από αυτές παραδίδονται φέτος στους ιδιοκτήτες) που έχουν αναπτυχθεί σε διάφορες γειτονιές κοντά στο ξενοδοχείο. Επίσης η εταιρεία ετοιμάζεται να λανσάρει 32 πρόσθετες κατοικίες με δύο έως 4 δωμάτια στο πέμπτο οικιστικό project της που αναπτύσσει στην περιοχή.

Οι τιμές ξεκινούν από τα 3.750.000 ευρώ για τις κατοικίες που οι ιδιοκτήτες έχουν λόγο για την κατασκευή τους από τα σχέδια σε συνεργασία με τα αρχιτεκτονικά γραφεία, ενώ για αυτές που παραδίδονται έτοιμες με «το κλειδί στο χέρι» οι τιμές ξεκινούν από 1.400.000 ευρώ. Η τρίτη κατηγορία τα λεγόμενα ως «branded» διαμερίσματα έχουν τιμές από 770.000 ευρώ.

Το προφίλ ιδιοκτητών είναι μοιρασμένο σε 50% Έλληνες και 50% ξένους αγοραστές (60% ξένοι βάσει αξίας), οι οποίοι έχουν πρόσβαση στην ευρεία γκάμα υπηρεσιών και προνομίων των εγκαταστάσεις και των δραστηριοτήτων της Costa Navarino.

Γενικότερα, σύμφωνα με τη διοίκηση της ΤΕΜΕΣ όταν θα ολοκληρωθούν οι αναπτύξεις που σχεδιάζονται και στις 5 περιοχές της Costa Navarino (Navarino Dunes, Navarino Bay, Navarino Waterfront, Navarino Hills και Navarino Blue), η άμεση συνολική επένδυση (δηλαδή χωρίς τη συμμετοχή τρίτων) μέχρι το 2027, θα φτάσει το 1,2 δισ. ευρώ.

Από 1η Ιουλίου ξεκινά το Navarino Agora

Μία νέα αγορά που θα απευθύνεται γενικότερα στον κόσμο που ζει στη Μεσσηνία ή την επισκέπτεται για διακοπές, δημιούργησε και ξεκινάει άμεσα τη λειτουργία της η Costa Navarino.

Θα διαθέτει μεταξύ άλλων εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια και πολυποίκιλες δραστηριότητες ψυχαγωγίας σε έναν διαδραστικό, πολυπολιτισμικό χώρο.

Πιο συγκεκριμένα ένα ευρύ πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων με μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, εκθέσεις τέχνης και βιβλίου, bazaar αντικών και πολλές ακόμη εκδηλώσεις, δίνει τη δυνατότητα σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό και την τέχνη, τόσο της περιοχής αλλά και από όλο τον κόσμο.

Με περισσότερα από 20 καταστήματα, στη Navarino Agora οι επισκέπτες θα βρουν επώνυμα και χειροποίητα είδη ένδυσης, υπόδησης και beachwear, αξεσουάρ, οπτικά, κοσμήματα, βιβλία, προϊόντα ομορφιάς και υγείας, αντικείμενα για το σπίτι, παράλληλα με υπηρεσίες ομορφιάς, ταξιδιών και πωλητήριο μουσείου.

Οι πολιτιστικές και καλλιτεχνικές συνεργασίες, αντικατοπτρίζουν τον πολύπλευρο χαρακτήρα και τη φιλοσοφία της Costa Navarino.

Μέσα στον Ιούλιο, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, θα φιλοξενηθούν δύο χορευτικές παραστάσεις στο αμφιθέατρο της Navarino Agora. Στις αρχές του μήνα ξεκινά και σειρά δράσεων μαζί με το Ίδρυμα, με στόχο την προβολή της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη έκθεση βιβλίου.

Τον Αύγουστο, η Navarino Agora θα παρουσιάσει bazaar αντικών, στο πλαίσιο της ετήσιας διοργάνωσης που διεξάγεται στην Κυπαρισσία, από την Κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας και τον Σύλλογο για την Προστασία και Αναβίωση της Πάνω Πόλης Κυπαρισσίας. Επίσης, θα παρουσιαστεί φιλοξενηθεί κονσέρτο κλασικής μουσικής στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας».

Διαβάστε επίσης:

Cerved Property Services: Πέφτει ο όγκος συναλλαγών, αλλά οι τιμές αυξάνονται στα ακίνητα

Dimand: Στρέφεται και στην κατασκευή διαμερισμάτων – Στο 1,16 δισ. τα υπό ανάπτυξη project

Lamda Malls: Στα μέσα του 2024 στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Στο 1,4 δισ. οι προπωλήσεις σπιτιών στο Ελληνικό

Keywords
Τυχαία Θέματα