CNN: Αναζητείται «έξοδος» στις ιντερνετικές πλατφόρμες

Η Warner Bros Discovery (WBD) φαίνεται ότι εξακολουθεί να μην έχει αφήσει πίσω της την περίοδο με τις παλινωδίες και να μην έχει ολοκληρώσει τον κύκλο προκλήσεων που αντιμετωπίζει.

Ωστόσο στον ορίζοντα του CNN διακρίνονται αλλαγές τακτικής για δραστηριοποίηση στις ιντερνετικές πλατφόρμες.

Πριν από περίπου 14 μήνες, και έπειτα από μήνες προετοιμασιών και αθρόων προσλήψεων, θέλοντας η WBD να μετέχει στις εξελίξεις

και να μην είναι θεατής, είχε λανσάρει το CNN+, την συνδρομητική πλατφόρμα ειδησεογραφικού περιεχομένου διαρκούς ροής. Ένα μήνα λειτουργίας αργότερα και σχεδόν ένα δισ. δολάρια (επένδυση σε βάθος τετραετίας, σύμφωνα με τα τότε επιχειρηματικά σχέδια) η WBD ανέστειλε τη λειτουργία του CNN+.

Τώρα η μητρική εταιρεία εξετάζει με ποιους τρόπους θα διοχετεύσει περισσότερα προγράμματα του CNN στην ιντερνετική πλατφόρμα ροής της, Max.

Το εγχείρημα δεν είναι απλό όσο ίσως φαντάζει σε πρώτη ανάγνωση. Πρέπει να επιλυθούν και διευθετηθούν πρώτα μια σειρά ζητημάτων που θα αναδυθούν αυτομάτως με την υλοποίηση του σχεδίου διότι υπάρχουν εμπορικές συμφωνίες με διανομείς του προγράμματος του CNN οι οποίοι συχνά απαιτούν οι καλωδιακές και δορυφορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους ραδιοτηλεοπτικούς και τηλεπικοινωνιακούς τομείς να έχουν πρώτοι πρόσβαση στις «ζωντανές» εκπομπές του CNN.

Τέτοια ζητήματα δεν είναι δυσεπίλυτα και τα έχουν αντιμετωπίσει νωρίτερα ανταγωνιστές του CNN, όπως για παράδειγμα το δίκτυο Fox το οποίο διοχετεύει προγράμματα του Fox News στο Fox Nation, μία ημέρα μετά την πρώτη προβολή τους στο ειδησεογραφικό κανάλι. Ανάλογη πρακτική εφαρμόζει σε εκπομπές γνώμης και τοκ σόου το MSNBC οι οποίες ανεβαίνουν στην συνδρομητική ιντερνετική υπηρεσία Peacock on demand την επόμενη της προβολής τους στην παραδοσιακή (για τις ΗΠΑ) καλωδιακή τηλεόραση.

Στο μεταξύ έχει μάλλον γίνει συνείδηση ότι το CNN πρέπει να αναπτύξει δραστηριότητα στα νέα ψηφιακα εργαλεία, διατηρώντας πάντα τις γραμμικές «ρίζες» του.

Σε αυτό προσμετρήθηκαν και τα ευρήματα μελέτης του πανεπιστημιακού ερευνητικού κέντρου Pew (Πιου), για το 2022, σύμφωνα με τα οποία οι ενήλικες κάτω των 30 ετών εμπιστεύονται στον ίδιο βαθμό («αρκετά ή παρα πολύ) σχεδόν εξίσου την ειδησεογραφία από τα ΜΚΔ με τις πληροφορίες από εθνικούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς (56%). Ένα στοιχείο το οποίο δεν μπορεί να αγνοήσει η WBD και το CNN.

Επίσης σημαντική παράμετρο είναι τα έσοδα από διαφημίσεις και το περιβάλλον εκεί είναι σκληρότερο. Το CNN προβλέπεται να έχει μείωση κατά περίπου 5% στα διαφημιστικά έσοδα του για το 2023 και να διαμορφωθούν στα 562,6 δισ. δολάρια, σε μια περίοδο κατά την οποία η τηλεθέαση του έχει πτωτική πορεία, ιδίως τους τελευταιούς μήνες.

Κατά το δεύτερο τρίμηνο, το prime time πρόγραμμα του CNN εμφάνισε μείωση 14% στη συνολική τηλεθέαση, σύμφωνα με στοιχεία της Nielsen, καθώς και μείωση 19% στους τηλεθεατές μεταξύ 25 και 54 ετών – το δημογραφικό στοιχείο που είναι το πιο σημαντικό για τους διαφημιστές στον τομέα των ειδησεογραφικών προγραμμάτων.

Διαβάστε επίσης:

«Μην αρχίζεις τη μουρμούρα»: Το νέο – παλιό – ταίρι του «κυρ Ηλία» από το φθινόπωρο

Ράνια Τζίμα: Πώς (δεν) αντέδρασε στην πιθανή υποψηφιότητα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη για τον ΣΥΡΙΖΑ

Εγκατεστημένη στην κορυφή της τηλεθέασης η «Γη της ελιάς»

Keywords
Τυχαία Θέματα
CNN, Αναζητείται,CNN, anaziteitai