Bόλος: Φυλάκιση δύο ετών και πρόστιμο 5.000 ευρώ σε άνδρα που σκότωσε γάτα με πάσαλο

ΕΛΛAΔΑ

Ποινή φυλάκισης δύο χρόνων -μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως- και πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε 57χρονο που χτυπούσε ανελέητα με ξύλινο πάσαλο τη γάτα της γειτόνισσάς του μέχρι που την σκότωσε μετά από αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, οι απερίγραπτες σκηνές βίας έγιναν αντιληπτές από κάτοικο της περιοχής που κατήγγειλε το περιστατικό. Ο δράστης συνελήφθη, οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη και καταδικάστηκε.

Συγκεκριμένα,

ο 57χρονος εθεάθη από κάτοικο της περιοχής γύρω στις 10 το βράδυ να χτυπάει τη γάτα με τον πάσαλο σε ακατοίκητο οικόπεδο μέχρι, που το άμοιρο ζώο δεν άντεξε άλλο τα αλλεπάλληλα χτυπήματα και ξεψύχησε στον τόπο.

Μάλιστα η γάτα ήταν οικόσιτη, καθώς 89χρονη κάτοικος της περιοχής φρόντιζε επιμελώς για τη σίτισή της.

Κτηνίατρος, σύμφωνα με πληροφορίες, βεβαίωσε τα αίτια του φρικτού θανάτου του άτυχου ζώου, του οποίου ο συλληφθείς του άνοιξε το κεφάλι στη μέση.

Ο 57χρονος υποστήριξε ότι η γάτα του έτρωγε τα περιστέρια. Κάθε μέρα, φέρεται να υποστήριξε, έβρισκε και από ένα νεκρό πουλί.

Ωστόσο, το Δικαστήριο δεν έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς του. Τον έκρινε ένοχο για την παράβαση του Νόμου 4039/12 για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Μετά το πέρας της δίκης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

ΒόλοςγάταπάσαλοςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα