Blue Horizon: Προθεσμία για να απολογηθούν αύριο πήραν 3 κατηγορούμενοι – Στο νοσοκομείο ο 4ος

Προθεσμία για να απολογηθούν αύριο στις 9:30 το πρωί, μέρα που λήγει και το πενθήμερο της προσωρινής τους κράτησης, πήραν από την εισαγγελία Πειραιά τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου «Blue Horizon» για το θάνατο του 36χρονου επιβάτη Αντώνη Καργιώτη.

Ο 4ος συλληφθείς, ο υποπλοίαρχος, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με ισχαιμικό επεισόδιο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η απολογία του αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο νοσοκομείο.

Σημειώνεται

ότι στην εισαγγελία έχει παραδοθεί και το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διατάξει ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης για τη διερεύνηση των ευθυνών του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αναφορικά με το τραγικό περιστατικό.

Και τα τέσσερα μέλη κατηγορούνται για κακουργήματα και συγκεκριμένα, στο μέλος του πληρώματος του πλοίου που φαίνεται σε video να απωθεί τον 36χρονο ασκήθηκε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Στα άλλα δύο μέλη του πληρώματος ασκήθηκε δίωξη για συνέργεια στην ανθρωποκτονία, ενώ στον πλοίαρχο ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων προέκυψαν νέα στοιχεία που περιελήφθησαν στη δικογραφία. Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να υποστηρίξουν ότι δεν έσπρωξαν εκείνοι τον Αντώνη Καργιώτη αλλά ότι το θύμα γλίστρησε και έπεσε στη θάλασσα.

Υπενθυμίζεται πως ο Αντώνης Καργιώτης έχασε τη ζωή του όταν στην προσπάθειά του να ανέβει στο πλοίο, μέλη του πληρώματος τον απώθησαν με αποτέλεσμα να πέσει μέσα στο λιμάνι. Στη συνέχεια το πλοίο αναχώρησε για Κρήτη χωρίς να ακολουθήσει καμία προσπάθεια να βοηθηθεί ο 36χρονος άνδρας που πάλευε να σωθεί. Επιβάτες από το πλοίο τραβούσαν με βίντεο τις προσπάθειες του 36χρονου να εισέλθει στο πλοίο καθώς και τα γεγονότα που ακολούθησαν.

Διαβάστε επίσης:

Τρίκαλα: Ιερέας ευλογεί πάνω σε τρακτέρ (Video)

Θεσσαλία: Αναβάλλεται το άνοιγμα των σχολείων λόγω των καταστροφών

Ζερεφός: «Αυτά που είδαμε φέτος θα τα ξαναδούμε σε 300-400 χρόνια»

Keywords
Τυχαία Θέματα