Bitcoin: Ο Ίλον Μασκ έχει τη μεγαλύτερη επιρροή στην τιμή

Όταν ο Ίλον Μασκ μιλά, οι επενδυτές του bitcoin ακούνε, όπως γράφει η Wall Street Journal (WSJ). 

Τα συχνά αινιγματικά μηνύματα του διευθύνοντα συμβούλου της Tesla έχουν οδηγήσει την τιμή του bitcoin σε μια ξέφρενη πορεία φέτος. Η τιμή εκτοξεύτηκε κατά σχεδόν 20% ένα πρωινό του Ιανουαρίου όταν πρόσθεσε το #bitcoin στο προφίλ του στο Twitter. Έκανε άλμα 16% μέσα σε μία ημέρα, το μήνα που ακολούθησε μετά την αποκάλυψη ότι

η Tesla αγόρασε bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Μασκ τουίταρε ότι η Tesla δεν θα δέχεται πλεόν bitcoin ως μέσο πληρωμών για τα οχήματά της. Οι επενδυτές αποδίδουν σε μεγάλο βαθμό στην ανάρτηση στο Twitter, την πιο ραγδαία πώληση του bitcoin φέτος, η οποία αφάνισε εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια από την κεφαλαιοποίησή του και διέγραψε τα κέρδη που είχαν καταγραφεί από τα τέλη Ιανουαρίου. Μετά την αποκορύφωση της τιμής κοντά στα 65.000 δολάρια στα μέσα Απριλίου, η τιμή του bitcoin έχει υποχωρήσει περίπου 50%, συμπεριλαμβανομένων των απωλειών κατά 40% από το tweet του Ίλον Μασκ τον Μάιο.

Η ραγδαία μεταβλητότητα του bitcoin συνεχίστηκε το Σαββατοκύριακο. Το ψηφιακό νόμισμα βρέθηκε να υποχωρεί έως τα 31.179,69 δολάρια, σύμφωνα με την CoinDesk, από 35.263 δολάρια την Παρασκευή το απόγευμα.

Πώς αντιδρούν οι επενδυτές

Πολλοί επενδυτές αποφάσισαν να αγνοήσουν τις αναρτήσεις του Ίλον Μασκ ως έναν περιττό «θόρυβο» στην πορεία της ανόδου. Κάποιοι επενδυτές μάλιστα, κυρίως νέοι στην αγορά, γιόρτασαν το γεγονός ότι ο Μασκ εξέφρασε την υποστήριξή του για το bitcoin

Τώρα που οι τιμές πέφτουν, δεν διασκεδάζουν το ίδιο. Στην πραγματικότητα, πολλοί έχουν εξαγριωθεί. «Ξέρει ότι έχει μεγάλη επιρροή και έχει δείξει πόσο του αρέσει να παίζει με αυτή -σε βάρος αυτών που τον ακολουθούν», σχολιάζει επενδύτρια του bitcoin. Η ίδια υποστηρίζει ότι «της γύρισε το μάτι» όταν είδε τις τελευταίες αναρτήσεις του Μασκ να σπέρνουν τον πανικό εν μέσω φόβων ότι η Tesla ετοιμάζεται να ξεφορτωθεί τις συμμετοχές της σε bitcoin.

O Μασκ της Tesla είπε πως δεν θα πουλήσει κανένα bitcoin και πως θα ανανεώσει τη χρήση του κρυπτονομίσματος για συναλλαγές όταν βρεθεί λύση για τις ανησυχίες γύρω από τη μεγάλη χρήση ενέργειας.

«Αισθάνομαι άσχημα για όλους όσοι παίρνουν επενδυτικές αποφάσεις βασισμένοι στα tweets κάποιου ο οποίος προσπαθεί απλά να μείνει στην επικαιρότητα και να δώσει πλεονέκτημα στην πλατφόρμα του» είπε η επενδύτρια, συμπληρώνοντας ότι δεν σχεδιάζει να μειώσει τις τοποθετήσεις της.

Ο Μασκ δεν είναι ο μόνος που επηρεάζει τις αγορές μέσω των social media. Όλο το περασμένο έτος, δημόσια πρόσωπα, από διαχειριστές επενδύσεων έως διευθύνοντες συμβούλους και celebrities έχουν χρησιμοποιήσει πλατφόρμες όπως το Twitter, το Reddit ή το Clubhouse για να διατυπώσουν τη σκέψη τους για τα πάντα, από τα κρυπτονομίσματα έως τα «meme stocks». 

Ειδήσεις σήμερα

Ποιος είναι ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο – Η επική του ατάκα για τον κορωνοϊό: «Τον σκοτώνει η βότκα»

ΠΟΥ: Να δοθούν περισσότερα εμβόλια στις φτωχότερες χώρες

«Αεροπειρατεία» στο Μινσκ: «Όλα νόμιμα» απαντά η Λευκορωσία – Ποιος είναι ο Ρομάν Προτάσεβιτς (Videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Bitcoin, Ίλον Μασκ,Bitcoin, ilon mask