Bild: Ο Ερντογάν εξαπατά τη Γερμανία

ΚΟΣΜΟΣ

 

Για εξαπάτηση της γερμανικής κυβέρνησης κατηγορεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η γερμανική εφημερίδα Bild.

«Στην πραγματικότητα, η Γερμανία ήθελε να κερδίσει χρόνο για να αποκλιμακωθεί η διαμάχη μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι πιθανές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας δεν θα έπρεπε να αποτελούν ζήτημα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Αλλά τώρα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να θέσει το ζήτημα στο τραπέζι στις Βρυξέλλες», σημειώνεται στο δημοσίευμα της Bild, στο οποίο προστίθεται ο λόγος:

«Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε αιφνιδιαστικά ένα πλοίο εξερεύνησης φυσικού αερίου σε διαφιλονικούμενα ύδατα, πυροδοτώντας τη διαμάχη», αναφέρεται στο δημοσίευμα, επισημαίνοντας πως «η διαμάχη για τα πλοία αναζήτησης φυσικού αερίου επισκιάζει τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ».

Όπως σημειώνεται, ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας παραδέχτηκε επίσης ότι ήταν «εξαιρετικά ενοχλημένος» από την τουρκική στάση κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα και την Κύπρο την Τρίτη

«Η προσέγγιση, που επιτεύχθηκε με πολλές προσπάθειες από τη γερμανική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, απειλεί να καταρρεύσει», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

BildΕρντογάνΓερμανίαΤουρκίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα