Bild: Η Γερμανία απαγορεύει σε όλους μετανάστες χωρίς χαρτιά να περνούν τα σύνορά της
Την απαγόρευση εισόδου όλων των μεταναστών που φτάνουν χωρίς χαρτιά στα χερσαία σύνορα της Γερμανίας, διέταξε ο νέος υπουργός Εσωτερικών Αλεξάντερ Ντόμπριντ (CSU). Ενισχύεται παράλληλα αριθμός των αρμόδιων αστυνομικών στα συνορα.
Η είδηση δημοσιεύτηκε στην γερμανική Bild. Το υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα. Ο Ντόμπριντ αναμένεται να κάνει δήλωση στους δημοσιογράφους αργότερα την Τετάρτη.
Επιπλέον αστυνομικοί στα σύνοραΟ Ντόμπριντ σχεδιάζει επίσης να στείλει έως και 3.000 επιπλέον αστυνομικούς
Η οδηγία του 2015 δόθηκε υπό την τότε καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η θητεία της οποίας καθορίστηκε από την άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων αιτούντων άσυλο στη Γερμανία, πολλοί από τους οποίους διέφευγαν από τον πόλεμο στη Συρία.
Πριν από τις γερμανικές εκλογές του Φεβρουαρίου, ο Μερτς υποσχέθηκε την πάταξη της μετανάστευσης μετά από μια σειρά βίαιων εγκλημάτων με υπόπτους μετανάστες και την αύξηση της υποστήριξης προς την ακροδεξιά.
Ο συνασπισμός του έχει από τότε συμφωνήσει να απορρίψει τους αιτούντες άσυλο στα σύνορα, να επιτρέψει τις απελάσεις στη Συρία και να αναστείλει τις οικογενειακές επανενώσεις.
Εντείνονται οι έλεγχοι σε 50 σημείαΈτσι από την πρώτη του κιόλας μέρα στο υπουργείο, ο κ. Ντόμπριντ, με προφορική εντολή, διέταξε αυστηροποίηση στον έλεγχο των μήκους 4.000 χιλιομέτρων χερσαίων συνόρων της Γερμανίας, ακόμη και επιτόπου απόρριψη όποιου επιχειρήσει να εισέλθει παρανόμως στην χώρα. Ο αριθμός των αστυνομικών που υπηρετούν στα σύνορα θα αυξηθεί από τις 11.000 στις 14.000 και αναλόγως θα αυξηθούν και τα – σήμερα 50 – σημεία ελέγχου, ενώ θα υπάρχουν και κινητές μονάδες ελέγχου.
Σύμφωνα μάλιστα με το περιοδικό Der Spiegel, ο νέος υπουργός Εσωτερικών, ως επικεφαλής της ομοσπονδιακής αστυνομίας, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ζητήσει από τους αστυνομικούς στα σύνορα να υπηρετούν σε 12ωρες αντί για 8ωρες βάρδιες.
Επιπλέον, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλεξάντερ Ντόμπριντ, μέλος του συντηρητικού μπλοκ του Μερτς που έχει σχηματίσει συνασπισμό με τους Σοσιαλδημοκράτες, έχει άρει μια διαταγή από το 2015 που επέτρεπε την είσοδο σε υπηκόους τρίτων χωρών χωρίς χαρτιά, ανέφερε η Bild.
Αυστρία: Δεν θα γίνουν αποδεκτά τα μέτρα που αποκλίνουν από το ευρωπαϊκό δίκαιοΟ επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) Γενς Σπαν δήλωσε ότι το μέτρο της απόρριψης μεταναστών στα σύνορα, το οποίο η τέως υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ θεωρούσε νομικώς αμφιλεγόμενο, θα εφαρμοστεί ακόμη και παρά τη θέληση των γειτονικών χωρών. «Δεν εξαρτόμαστε από την συναίνεση άλλων χωρών», τόνισε. Το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών επανέλαβε σήμερα την αρνητική του στάση στα γερμανικά σχέδια.
«Υποθέτουμε ότι η Γερμανία θα τηρήσει το ευρωπαϊκό δίκαιο σε όλα τα μέτρα που λαμβάνει. Τα πραγματικά μέτρα των γερμανικών αρχών που αποκλίνουν από αυτό, δεν θα γίνουν αποδεκτά», ανέφερε στο Focus εκπρόσωπος του υπουργείου στη Βιέννη και διευκρίνισε ότι «τα μέτρα που λαμβάνουν οι αυστριακές αρχές προσαρμόζονται συνεχώς στις τρέχουσες ανάγκες» και σε περίπτωση που η κατάσταση στα σύνορα Αυστρίας – Γερμανίας αλλάξει, η αστυνομία θα αντιδράσει αναλόγως.
Σε χαμηλότερους τόνους ήταν η αντίδραση του τσεχικού υπουργείου Εσωτερικών: «Βρισκόμαστε σε τακτική επικοινωνία με τους Γερμανούς ομολόγους μας και εκτιμούμε την καλή συνεργασία στη διαχείριση των κοινών συνόρων. Θέλουμε να την συνεχίσουμε και στο μέλλον», δήλωσε εκπρόσωπος.
Διαβάστε επίσης:
Κονκλάβιο: Από στιγμή σε στιγμή λευκός ή μαύρος καπνός για τον νέο Πάπα – Live από το Βατικανό
Η Δανία καλεί τον πρεσβευτή των ΗΠΑ για πιθανή κατασκοπεία στη Γροιλανδία
«Έξω όλοι», έκλεισαν οι πόρτες στην «Καπέλα Σιστίνα» – Σε εξέλιξη η πρώτη ψηφοφορία για τον νέο Πάπα – Live από το Βατικανό
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Πολικός αεροχείμαρρος θα ρίξει έως και 10 βαθμούς τη θερμοκρασία
- Aπόρρητα έγγραφα της CIA αποκαλύπτουν συγκλονιστικές πληροφορίες για τα UFO
- Ιδιοκτήτης πιτσαρίας στο Παλαιό Φάληρο ξήλωσε το αυτοκόλλητο της ΑΑΔΕ για 48ωρο «λουκέτο» και… απέκρυψε το δεύτερο
- Ανδρουλάκης στηρίζει Ζωή Κωνσταντοπούλου
- «Τον σκύλο δεν τον έβγαλα εγώ βόλτα αλλά η δίδυμη αδερφή μου» λέει η μητέρα του Στέφανου Τσιτσιπά
- Έκπληξη Τραμπ για τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το Μουντιάλ 2026: «Δεν το ήξερα, είναι σωστό αυτό;»
- Η Μαντλίν ΜακΚάν είναι νεκρή; Νέα ευρήματα σε σκληρό δίσκο δείχνουν την αλήθεια
- Η Λιθουανία έκλεισε τον εναέριο χώρο της στα αεροσκάφη που μετέφεραν Φίτσο και Βούτσιτς στη Μόσχα
- Σιγάλας: «Ο κόσμος είναι πεινασμένος για να δει την ομάδα του ξανά στην Basket League»
- Είχε ρέντα η Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κόντρες με Κακλαμάνη και Κανέλλη μέσα σε λίγη ώρα στη Βουλή
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Το Ποντικι
- Μαύρος καπνός στην Καπέλα Σιξτίνα για τον νέο Πάπα, άκαρπη η πρώτη ψηφοφορία – Μαραθώνια η διαδικασία στο Κονκλάβιο, τι ακολουθεί
- Μη χάσετε το «Ποντίκι» που κυκλοφορεί την Πέμπτη 8 Μαΐου
- Bild: Η Γερμανία απαγορεύει σε όλους μετανάστες χωρίς χαρτιά να περνούν τα σύνορά της
- Θρίλερ κατασκόπων στην Γροιλανδία: Η Δανία καλεί τον πρεσβευτή των ΗΠΑ για πιθανή παρακολούθηση
- Φάμελλος στην ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική δίωξη η μήνυση και αγωγή από την Ομάδα Αλήθειας – Εντολέας ο Μητσοτάκης
- Φάρσα το τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας σε τράπεζα της Λάρισας
- Βραβεία ΙΡΙΣ: Αυτές είναι οι τελικές υποψηφιότητες στην ΕΑΚ – Σε 10 κατηγορίες το «Υπάρχω» με τον Χρήστο Μάστορα
- Πρωτοφανές σκηνικό στις Σέρρες και 1,5 εκατ. ευρώ στα… σκουπίδια – Οι υπάλληλοι καθαριότητας δεν ήθελαν τα χειραμαξίδια γιατί νόμιζαν ότι έχουν… GPS
- Αναστάτωση στο λιμάνι της Πάτμου – 34χρονος πήδηξε από πλοίο στη θάλασσα
- Κτηματολόγιο: Σε αργία οι έξι υπάλληλοι που εμπλέκονται στο κύκλωμα διαφθοράς με το «γρηγορόσημο»

- Τελευταία Νέα Το Ποντικι
- Bild: Η Γερμανία απαγορεύει σε όλους μετανάστες χωρίς χαρτιά να περνούν τα σύνορά της
- Βραβεία ΙΡΙΣ: Αυτές είναι οι τελικές υποψηφιότητες στην ΕΑΚ – Σε 10 κατηγορίες το «Υπάρχω» με τον Χρήστο Μάστορα
- Μαύρος καπνός στην Καπέλα Σιξτίνα για τον νέο Πάπα, άκαρπη η πρώτη ψηφοφορία – Μαραθώνια η διαδικασία στο Κονκλάβιο, τι ακολουθεί
- Κτηματολόγιο: Σε αργία οι έξι υπάλληλοι που εμπλέκονται στο κύκλωμα διαφθοράς με το «γρηγορόσημο»
- Φάμελλος στην ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική δίωξη η μήνυση και αγωγή από την Ομάδα Αλήθειας – Εντολέας ο Μητσοτάκης
- Πρωτοφανές σκηνικό στις Σέρρες και 1,5 εκατ. ευρώ στα… σκουπίδια – Οι υπάλληλοι καθαριότητας δεν ήθελαν τα χειραμαξίδια γιατί νόμιζαν ότι έχουν… GPS
- Θρίλερ κατασκόπων στην Γροιλανδία: Η Δανία καλεί τον πρεσβευτή των ΗΠΑ για πιθανή παρακολούθηση
- Μη χάσετε το «Ποντίκι» που κυκλοφορεί την Πέμπτη 8 Μαΐου
- Φάρσα το τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας σε τράπεζα της Λάρισας
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τασούλας από Λευκωσία: Το Κυπριακό, ο «μεγαλύτερος εθνικός στόχος»
- Αμερικανός δισεκατομμυριούχος πιστώνει την επιτυχία του στους ...Στωικούς φιλόσοφους -Tι του έμαθαν
- Πρόκριση για την Σάκκαρη, εγκατέλειψε η Μπέντσιτς
- Βασίλης Σπανούλης: Το μπουγέλο στη Μονακό, το «μου καταστρέψατε τα Dior παπούτσια» και η ατάκα του Ραζνάτοβιτς
- Ακρίβεια: Τσουχτερή η τιμή του παγωτού - Πού έχει φτάσει η τιμή του
- Ξεκινούν 63 κοινά μεταπτυχιακά με γνωστά ξένα πανεπιστήμια - Αναλυτικά η λίστσα
- Τένις: Στο δεύτερο γύρο της Ρώμης η Σάκκαρη, εγκατέλειψε η αντίπαλός της
- Aπόρρητα έγγραφα της CIA αποκαλύπτουν συγκλονιστικές πληροφορίες για τα UFO
- Greek Basketball League: Έκτος ο ΠΑΟΚ, νίκησε τον Πανιώνιο