BP: Υψηλό 14 ετών στα κέρδη της εταιρείας

Τα κέρδη δεύτερου τριμήνου της BP εκτινάχθηκαν στα 8,45 δισ. δολάρια, τα υψηλότερα των τελευταίων 14 ετών.

Ο πετρελαϊκός κολοσσός ανακοίνωσε την Τρίτη υψηλά κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο, επωφελούμενος από την άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων, πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Οι ισχυρές επιδόσεις κλείνουν ένα εκρηκτικό τρίμηνο για τις κορυφαίες δυτικές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου λόγω της ραγδαίας αύξησης των

τιμών της ενέργειας που έχουν αυξήσει την πίεση στις κυβερνήσεις να επιβάλλουν νέους φόρους στον κλάδο για να βοηθήσουν τους καταναλωτές.

«Η εταιρεία λειτουργεί καλά και συνεχίζει να ενισχύεται. Έχουμε πραγματική στρατηγική δυναμική», δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος Bernard Looney.

Οι μετοχές της BP σημείωσαν άνοδο 4,3%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδά τους από τον Ιούνιο. Οι μετοχές της BP έχουν κερδίσει 23% φέτος, αλλά εξακολουθούν να είναι περίπου 10% κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα.

Ο Looney, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα το 2020 με τη δέσμευση να μετατοπίσει γρήγορα την BP από τα ορυκτά καύσιμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είπε ότι η εταιρεία θα αυξήσει τις δαπάνες της για νέο πετρέλαιο και φυσικό αέριο κατά 500 εκατομμύρια δολάρια ως απάντηση στην παγκόσμια κρίση εφοδιασμού.

Διαβάστε επίσης:

Moody’s: Βλέπει υψηλό κίνδυνο στασιμοπληθωρισμού για την Ελλάδα

«Καμπανάκι» ΡΑΕ για παραπλανητικές διαφημίσεις από προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας

Fuel Pass 2: Για ποια ΑΦΜ ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα

Keywords
Τυχαία Θέματα