BBC: Η Ελλάδα είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπορεί η διαφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές να μην είναι στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής αλλά παραμένει το πιο πιεστικό ζήτημα γράφει το BBC και επικαλείται δηλώσεις υψηλόβαθμου ευρωπαίου αξιωματούχου που λέει ότι η Ελλάδα είναι ο Ελέφαντας στο δωμάτιο.

Αν και με τη μεταφορική φράση, η οποία χρησιμοποιείται για να δηλώσει ότι υπάρχει

ένα πρόβλημα και ένας κίνδυνος αλλά κανείς δε θέλει να το συζητάει, το BBC υποστηρίζει ότι το ελληνικό ζήτημα θα συζητηθεί επί μακρόν στο περιθώριο της Συνόδου.

Στη συνέχεια το άρθρο του BBC, αναφέρεται στην πενταμερή και τονίζει ότι στόχος της είναι υπάρξει προσπάθεια να ξεπεραστεί το αδιέξοδο ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της.

Η μεγάλη ανησυχία είναι ότι σύντομα η Ελλάδα θα ξεμείνει από ρευστό και είναι θέμα εβδομάδων να υπάρξουν έντονοι τριγμοί.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο που επικαλείται το BBC, το ρίσκο ενός ατυχήματος έχει αναδειχθεί και οφείλουν όλα τώρα να μπουν σε ένα ρυθμό, αλλά είναι δύσκολο προσθέτει με τη γλώσσα και τις δηλώσεις που χρησιμοποιούν και οι δύο πλευρές.

Το BBC γράφει για το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και αναφέρεται στην ομιλία Τσίπρα στη Βουλή ο οποίος είπε ότι κάποιοι επιχειρούν να μας φοβίσουν αλλά δεν θα τα καταφέρουν. Αλλά αυτή η φράση δεν εντυπωσίασε τον Μοσκοβισί, συμπληρώνει το BBC, ο οποίος είπε ότι στηρίζουμε τις προσπάθειες να βοηθηθούν οι πιο αδύναμοι Έλληνες, αλλά πρέπει να υπάρχει διαβούλευση για τα νομοσχέδια και πρέπει να εξετάζεται ο οικονομικός τους αντίκτυπος.

Έλληνας αξιωματούχος που μίλησε στο BBC είπε ότι το πρόβλημα με τα τεχνικά κλιμάκια οφείλεται στο γεγονός ότι επιχειρούν να απομακρυνθούν από τη συμφωνία Ελλάδας και δανειστών του προηγούμενο μήνα. Χρειαζόμαστε μία συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο για να επιβεβαιώσουμε ότι θα μας δοθεί η ρευστότητα και ο χρόνος για να ολοκληρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις, συμπλήρωσε ο Έλληνας αξιωματούχος.

Η ευρωζώνη, γράφει το BBC, λέει ότι δεν θα δοθούν περισσότερα κονδύλια στην Ελλάδα μέχρι να εφαρμόσει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις.

Από την άλλη ο Αλέξης Τσίπρας έχει εκλεγεί με την εντολή να ελαφρύνει την σκληρή λιτότητα.

Είναι προφανές γράφει το BBC, ότι υπάρχουν διαφορετικές μεταφράσεις σχετικά με τη συμφωνία του προηγούμενου μήνα και τα χρονικά περιθώρια για την επίλυση της διαφωνίας στενεύουν.

BBCΣύνοδος Κορυφής
Keywords
Τυχαία Θέματα