AP: Το ΙΚ εκπαίδευσε 400 τρομοκράτες για να επιτεθούν στην Ευρώπη

ΚΟΣΜΟΣ

Tο Ισλαμικό Κράτος έχει εκπαιδεύσει τουλάχιστον 400 «μαχητές» του, προκειμένου να εξαπολύσουν επιθέσεις στην Ευρώπη, αποκαλύπτει το Associated Press, επικαλούμενο Ευρωπαίους και Ιρακινούς αξιωματούχους

Όπως αποκάλυψαν οι αξιωματούχοι, η ακραία ισλαμιστική οργάνωση έχει ημιαυτόνομους πυρήνες που εξαπλώνονται σε όλη την Ευρώπη. Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η προειδοποίηση για τη δράση

των τζιχαντιστών έρχεται από πολλούς Ευρωπαίους αλλά και Ιρακινούς αξιωματούχους μυστικών υπηρεσιών και έναν Γάλλο, ο οποίος ερευνά τα δίκτυα των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, οι 400 τζιχαντιστές έχουν λάβει εντολές από την ηγεσία της τρομοκρατικής οργάνωσης, να βρουν την κατάλληλη στιγμή και το κατάλληλο σημείο για να επιτεθούν, ενώ έχουν όλοι μάθει μια συγκεκριμένη μέθοδο με την οποία σχεδιάζουν να «χτυπήσουν».

«Στην πραγματικότητα είμαστε πάντα σε αυτό το διεθνές πλαίσιο μιας συμμαχίας που χτυπά το Ισλαμικό Κράτο,ς στο Ιράκ και τη Συρία, αυτό που στην ουσία εμμέσως ενδυναμώνει αυτό το φαινόμενο των ξένων μαχητών. Πιστεύω ότι είμαστε ακόμη σε μία περίοδο ή σε μία φάση που πρέπει να μείνουμε απόλυτα σε εγρήγορση όσον αφορά αυτού του είδους την απειλή», είπε στο Euronews ο Ντιντιέ Λερουά, ερευνητής της βασιλικής στρατιωτικής ακαδημίας του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών.

Ισλαμικό Κράτοςεπιθέσεις ΕυρώπητζιχαντιστέςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα