4 Ιουλίου 2004: Όταν το «Πειρατικό» έγραψε ιστορία (Photos-Videos)

ΑΘΛΗΤΙΚA

Μοιάζει σαν να είναι χθες κι όμως έχουν περάσει 12 χρόνια. Σαν σήμερα το 2004 η Ελλάδα σήκωσε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου στα γήπεδα της Πορτογαλίας κόντρα σε όλα τα προγνωστικά που την ήθελαν το αουτσάϊντερ της διοργάνωσης.

Ήταν τέλη Ιουνίου του 2004, όταν η Ελλάδα απέκλεισε στα προημιτελικά της διοργάνωσης τη Γαλλία

του Ζιντάν και αρχές Ιούλη όταν απέκλεισε την Τσεχία υπό την καθοδήγηση του ´Οτο Ρεχάγκελ.

Στις 4 Ιουλίου 2004, το στάδιο της Λισαβόνας ήταν κατάμεστο από Έλληνες που ήρθαν να υποστηρίξουν την Εθνική. Όλοι ήταν περήφανοι που φτάσαμε μέχρι εκεί, κανείς όμως δε περίμενε ότι είχαμε πράγματι πιθανότητες να κερδίσουμε.

Οι χιλιάδες Έλληνες στις κερκίδες παρακολουθούσαν επί 55 ολόκληρα λεπτά το παιχνίδι με το σκορ να μένει αμετακίνητο στο 0-0. Χρειάστηκε ένα μόλις λεπτό, ένα κόρνερ του Άγγελου Μπασινά και μία κεφαλιά του Άγγελου Χαριστέα για να πιστέψουμε πως ναι μπορούμε να κατακτήσουμε το Euro.

Το μάτς τελείωσε με το σκόρ να παραμένει 0-1 υπέρ της Ελλάδας. «Η αρχαία Ελλάδα είναι 12 θεούς. Η Σύγχρονη έχει 11» έγραφε το λεωφορείο με το οποίο μετακινήθηκαν οι παίκτες στην Πορτογαλία, με το «Πειρατικό» να στέλνει την Ελλάδα στην κορυφή του Ολύμπου και τον εγχώριο και διεθνή τύπο να πλέκει το εγκώμιο της ομάδας του Ρεχάγκελ.

Euro 2004Εθνική ποδοσφαίρουΕυρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουκατάκτησηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα