3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – Λάμπρου προς Μπίστη: «Σύντροφε ξεχνάς τον αντιεθνικισμό κι εντάσσεσαι στο προεδρικό μπλοκ;»

Σε αναφορές που ακούστηκαν κατά των ρευμάτων ιδεών αναφέρθηκε ο Πάνος Λάμπρου στην ομιλία του στην Ολομέλεια υπογραμμίζοντας την αντίφαση μεταξύ αυτών των φωνών και από την άλλη των εκκλήσεων για ένα κόμμα «πολύ πλατύ» από το προοδευτικό δημοκρατικό κέντρο ως τη ριζοσπαστική αριστερά.

«Και πολυσυλλεκτικό κόμμα, και πολύ πλατύ και συγκεντρωτισμός και αρχηγισμός και μία άποψη, πώς μπορεί να γίνει»; Αναρωτήθηκε.

Υπάρχει η αγωνία του μεγάλου κόμματος, να σπάσουμε το «κέλυφος» Υπενθυμίζω για τους παλαιότερους το ίδιο έπαθε το ιταλικό ΚΚ και βάλαν το Α, το «Αριστερό» δηλαδή, μετά δεν τους

άρεσε το Α, κέλυφος κι αυτό βάλανε το Δ, το Δημοκρατικό δηλαδή, και μετά κάποιοι πολύ πιο φωτισμένοι, μεταδημοκράτες, μεταπολιτικοί, είπαν ‘’και το Δ ρε αδελφέ τι το θέλουμε;’’ Ας πάμε στο Ρ, δηλαδή στον Ρέντζι και είναι διαλυμένη ιστορία και μια κατακερμαστισμένη αριστερά.

Σημείωσε ότι γίνεται λόγος για δημοκρατία και υπάρχει μια αποθέωση στα μέλη αλλά δεν υπήρξε η ίδια ευαισθησία για τη Δημοκρατία όταν όταν αποφασίστηκε ερήμην του συνεδρίου και των μελών το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ ή καταργήθηκε η Κεντρική Επιτροπή και η Πολιτική Γραμματεία σε μία νύχτα.

Γίνεται, είπε, «ένας φοβερός διαχωρισμός μεταξύ μας τον τελευταίο μήνα ξαφνικά έγιναν όλοι ή προεδρικοί λες ή Ομπρέλα». Καταργούνται πρόσθεσε,τα ιδεολογικά ρεύματα στην πράξη, οι σκέψεις, οι προβληματισμοί.

Στο σημείο αυτό σε μια αποστροφή του λόγου του απευθύνθηκε στον Νίκο Μπίστη από την Γέφυρα: «Σύντροφε Μπίστη εντάσσεσαι κανονικά στο προεδρικό μπλοκ ξεχνάς τον αντιεθνικισμό, το ξεχνάς και πας με ανθρώπους, με συντρόφους που κατά τα αλλά είναι αξιαγάπητοι, αλλα έχουν διαφορετικές απόψεις για παράδειγμα στα εθνικά ζητήματα».

Διαβάστε επίσης:

Ηπατίτιδα: Αυξάνονται οι «μυστηριώδεις» σοβαρές περιπτώσεις κρουσμάτων σε μικρά παιδιά – Αναζητείται η αιτία

Πάσχα: Συνεχίζονται οι έλεγχοι από τα ειδικά κλιμάκια – Τι πρέπει να προσέξουνε οι καταναλωτές

Ουκρανία: Μάχες γύρω από τις εγκαταστάσεις της Χαλυβουργίας και στην περιοχή του λιμανιού της Μαριούπολης (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα