25η Μαρτίου: Η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, αντί του Μακρόν, στην Αθήνα

Η υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί θα εκπροσωπήσει τελικά τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Όπως ανακοινώθηκε στο Παρίσι η υπουργός Άμυνας θα μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να παρακολουθήσει την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση.

Όπως είναι γνωστό, νωρίτερα ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θα παραμείνει στη Γαλλία

λόγω της έξαρσης της πανδημίας.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας «η χώρα αντιμετωπίζει το τρίτο πανδημικό κύμα και η επιδημιολογική κατάσταση επιβάλλει τη λήψη αυστηρών μέτρων».

Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι στη χώρα μας θα βρεθούν για τις εορταστικές εκδηλώσεις ο πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του βρετανικού θρόνου Κάρολος με τη σύζυγό του, Καμίλα, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν και ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, με τη σύζυγό του, Άντρη.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 θα λάβουν μέρος:

τέσσερα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 (μάλλον από τη βάση του Αβιάνο στην Ιταλία)

τέσσερα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale

ένα αμερικανικό ιπτάμενο τάνκερ KC-135 και

ένα βρετανικό αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού Voyager

Την ίδια ώρα, στο λιμάνι του Πειραιά θα βρίσκονται αγκυροβολημένα, η ολοκαίνουργια ρωσική φρεγάτα Casatonov, η γαλλική φρεγάτα τύπου FREMM και μία ελληνική πυραυλάκατος.

Πληροφορίες: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα