Τι έγραψαν τα ξένα ΜΜΕ για τις Ελληνικές εκλογές

19:56 6/5/2012 - Πηγή: Neolaia

Οι εκλογές στη χώρα μας έχουν απασχολήσει αρκετά τα δημοφιλέστερα ξένα ΜΜΕ, τα οποία μπήκαν στη διαδικασία να αφιερώσουν χρόνο και χώρο σχολιάζοντας τις εξελίξεις.

Το BBC σε άρθρο του με τίτλο «Η Ελλάδα ψηφίζει σε βουλευτικές εκλογές» εικάζει ότι οι Έλληνες θα τιμωρήσουν με τη ψήφο τους τα δύο μεγάλα κόμματα εξαιτίας των σκληρών μέτρων που έχουν πάρει μέχρι στιγμής.

Η

εφημερίδα «Guardian» δίνει έμφαση στο αυξημένο ποσοστό του Σύριζα δεδομένου των μυστικών γκάλοπ το οποίο ανέρχεται στο 15%.

Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung αναφέρει « Μπορεί οι σημερινές εκλογές να ανησυχούν τράπεζες και αγορές, για τη δημοκρατία όμως είναι ευλογία. Είναι η πρώτη φορά που ζητείται η γνώμη των πολιτών μετά από δυο χρόνια κρίσης και λιτότητας που έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή τους. Οι εκλογές αυτές δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα».

Η  Le Monde έδωσε τίτλο « Ελλάδα: η ψήφος οργής είναι θέμα της ακροδεξιάς» ενώ οι  Financial Times προτιμούν να σχολιάσουν για τους πολίτες που είναι έτοιμοι να καταψηφίσουν τα δύο μεγάλα κόμματα. 

Keywords
Τυχαία Θέματα