Θέατρο Αυλαία | Πρόγραμμα Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2012

19:49 25/9/2012 - Πηγή: Neolaia

Το Θέατρο Αυλαία ανακοίνωσε το καλλιτεχνικό του πρόγραμμα για την περίοδο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2012.

Το Θέατρο Αυλαία μετά το δυναμικό του άνοιγμα μόλις πριν μερικούς μήνες (Ιανουάριος 2012), παραμένει πιστό στις δεσμεύσεις του και παρουσιάζει έναν υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικό προγραμματισμό για τη δεύτερη θεατρική του περίοδο.

Σύναψη συνεργασιών με σημαντικούς θεατρικούς φορείς, νέες παραγωγές, φιλοξενίες εκλεκτών παραστάσεων, συνεργασίες

με σχήματα του εξωτερικού είναι μόνο η αρχή. Παράλληλα, το θέατρο, αναλογιζόμενο την ευθύνη του απέναντι στην πόλη του, δίνει πάντοτε βήμα στους νέους και στις τοπικές αναδυόμενες δυνάμεις. Το θέατρο ΑΥΛΑΙΑ είναι αποφασισμένο να διεκδικεί έναν ξεχωριστό, δυναμικό και ουσιαστικό ρόλο: να κρατάει ψηλά τον πολιτισμό, να δίνει ευκαιρίες στην αδέσμευτη έκφραση, να προωθεί ην πρωτότυπη δημιουργία, να δίνει βήμα στις σημαντικές καλλιτεχνικές και πνευματικές δυνάμεις.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
«Η ΜΙΚΡΗ ΓΟΡΓΟΝΑ» ΤΟΥ ΧΑΝΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΑΝΤΕΡΣΕΝ

Το Θέατρο «ΑΥΛΑΙΑ» επενδύοντας στους νεαρούς θεατές εγκαινιάζει μια εξαιρετικής σημασίας συνεργασία με την ιστορική και πρωτοπόρο στο θέατρο για παιδιά ΜΙΚΡΗ ΠΟΡΤΑ της Ξένιας Καλογεροπούλου ανεβάζοντας ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το τρυφερό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν Η Μικρή Γοργόνα. Μία παράσταση ποιητική, τρυφερή, με χιούμορ και ευφάνταστο σκηνικό κόσμο, μια μαγική παράσταση-βάλσαμο για μικρούς και μεγάλους στη θαυμάσια διασκευή του Μάϊκ Κένι.

Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου
Σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος
Σκηνικά – Κοστούμια: Ευαγγελία Θεριανού
Κίνηση: Χρίστος Παπαδόπουλος
Εικονογράφηση σκηνικών: Βίκτωρ Μοσχόπουλος
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Τάσσος Αγγελόπουλος
Παίζουν: Χριστίνα Γαρμπή, Γιώργος Κισσανδράκης

Η παράσταση ξεκινάει στο τέλος του Οκτώβρη και θα παίζεται μέχρι την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2013).

Τιμή εισιτήριου : 7 € για σχολεία
Γενική Είσοδος τις Κυριακές: 10 €

5 Σεπτεμβρίου – 19 Σεπτεμβρίου

«ΤΟ ΧΕΡΙ» ΤΟΥ ΤΙΜ ΚΡΑΟΥΤΣ

Γραμμένο το 2003 το My Arm έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές όπου και αν έχει παιχτεί, από την Αγγλία ως τον Καναδά και από τη Νότια Αμερική ως την Κορέα.
Το έργο μεταφρασμένο και σκηνοθετημένο από την Έλενα Πέγκα ανεβαίνει με αμεσότητα σαν μία intimate performance, όπου η ηρωίδα, -ένα κορίτσι που αποφάσισε σε ηλικία δέκα ετών να σηκώσει το χέρι της ψηλά και να το κρατήσει εκεί για πάντα-, καθώς αφηγείται τη ζωή της σε πρώτο πρόσωπο, μεταμορφώνεται σε έργο τέχνης-έκθεμα. Εκτιθέμενη στα βλέμματα των θεατών, μας προκαλεί να αναρωτηθούμε για τον ρόλο της τέχνης σήμερα, τη βαναυσότητα των ανθρώπων στο διαφορετικό και την τροπή που μπορεί να πάρει η ζωή μας από μία παιδική απόφαση.

Μετάφραση – Σκηνοθεσία – Σκηνικό: Έλενα Πέγκα
Μουσική Επιμέλεια: Έλενα Πέγκα-Θεοδώρα Τζήμου
Styling: Βασίλης Κοτταράς
Ειδικές Κατασκευές: Valentino Marengo
Φωτογραφίες: Τάσος Βρεττός
Ερμηνεύει η Θεοδώρα Τζήμου

Keywords
Τυχαία Θέματα