ΤΕΙ Πειραιά | Αδύνατο να εκπαιδεύσει όλους τους εισακτέους

18:15 11/5/2012 - Πηγή: Neolaia

Επιστολή απέστειλε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά Λάζαρος Βυρζίδης στον υπουργό Παιδείας, Γιώργο Μπαμπινιώτη.

Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Ιδρύματος αναφέρει πως ίδρυμα αδυνατεί να εκπαιδεύσει όλους τους εισακτέους που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, χωρίς προϋπολογισμό, χωρίς μόνιμο προσωπικό, χωρίς επιστημονικούς και

εργαστηριακούς συνεργάτες. 

Η επιστολή:

Αξιότιμε Υπουργέ,

Το Τ.Ε.Ι. Πειραιά όπως και όλα τα ιδρύματα της χώρας τα τελευταία χρόνια υποχρηματοδοτούνται συστηματικά.  Η υποχρηματοδότηση αυτή, πέραν από τις μειώσεις του προϋπολογισμού των Ανωτάτων Ιδρυμάτων λόγω της οικονομικής συγκυρίας της χώρας, ενισχύεται και από το γεγονός της συνεχούς αποχώρησης του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού χωρίς δυνατότητα αντικατάστασής του από νέες προσλήψεις καθώς και με τις συνεχείς μειώσεις πρόσληψης επιστημονικών και εργαστηριακών συνεργατών.  Συγκεκριμένα από 260 τακτικά μέλη Ε.Π. υπηρετούν σήμερα στο Τ.Ε.Ι. Πειραιά μόνο 152 και από 600 περίπου μέλη επιστημονικών και εργαστηριακών συνεργατών έχουν εγκριθεί για το ακαδημαϊκό έτος 2012-13 μόνο 100.

Οι προγραμματικές συμφωνίες που υπογράφτηκαν μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας καταργήθηκαν μονομερώς από το Υπουργείο σας ενώ στα «χαρτιά» παραμένουν ενεργές.
Σε όλα τα παραπάνω προβλήματα προστέθηκε και το γεγονός ότι κανένα ίδρυμα φέτος δεν έχει εγκεκριμένο προϋπολογισμό και από 1.7.2012 δεν υπάρχει δυνατότητα  ανάληψης οποιασδήποτε δαπάνης.

Το Τ.Ε.Ι. Πειραιά μέσα σ΄αυτήν τη συγκυρία και προκειμένου να διασφαλίσει την ποιότητα της εκπαίδευσης σε ένα ανεκτό επίπεδο, με την υπ΄αριθμ. 6/14.2.2012 πράξη του πρότεινε στο Υπουργείο σας την εισαγωγή για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013      760 φοιτητών στα τμήματα ειδικότητας.

Με έκπληξή μας το Υπουργείο σας ακολουθώντας πάντα την ίδια πολιτική με τα προηγούμενα χρόνια ενέκρινε την εισαγωγή 1.075 φοιτητών στο Τ.Ε.Ι. Πειραιά που με αυτούς που εισάγονται με τις ειδικές κατηγορίες ανέρχονται συνολικά στους 1.500 περίπου φοιτητές.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι το ίδρυμά μας αδυνατεί να εκπαιδεύσει όλους αυτούς τους εισακτέους χωρίς προϋπολογισμό, χωρίς μόνιμο προσωπικό, χωρίς επιστημονικούς και εργαστηριακούς συνεργάτες.  Η εφαρμογή της ίδιας πολιτικής με αυτή της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας στο Υπουργείο Παιδείας οδηγεί το ίδρυμά μας στην εξαθλίωση χωρίς δυνατότητα άσκησης της αποστολής του και του ρόλου του.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΒΡΥΖΙΔΗΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα