Ταξίδι στο μαγευτικό Μπριζ!

18:18 3/1/2012 - Πηγή: Neolaia

Καθώς βρισκόμουν Ολλανδία για Χριστούγεννα, είπαμε να πεταχτούμε μέχρι το Βέλγιο και θεωρήθηκε ως κατάλληλος προορισμός το Μπριτζ! Δεδομένου των ταξιδιών που έχω κάνει δεν εντυπωσιάζομαι εύκολα και συνηθίζω όπου πηγαίνω να κρατάω μικρό καλάθι… Μου είχαν πει λοιπόν για αυτήν την πόλη τα καλύτερα και πως κάθε ώρα μου θα ήταν μαγική.

Ωστόσο, αρχικά δεν πίστεψα! Ώσπου βρέθηκα σε αυτόν τον παραμυθένιο λαβύρινθο που στο τέλος κάθε δρόμου υπάρχει μία μικρή έκπληξη και σε κάνει να πιστεύεις πως βρίσκεται

σε έναν ψεύτικο κόσμο, σαν αυτούς που φανταζόμασταν όταν μας έλεγαν παραμύθια! Στην πόλη κυριαρχεί το μεσαιωνικό στοιχείο, ενώ κανάλια ξεπροβάλλουν κάθε τόσο μπροστά σου. Αξίζει στα αλήθεια να περπατήσεις στο Minnevaterpark, όπου βρίσκεται η λίμνη της αγάπης, να πιεις καφέ στην κεντρική πλατεία Markt, να χαζέψεις τις επιβλητικές εκκλησίες και να αγοράσεις τις σοκολάτες σου από τον πολυσύχναστο δρόμο της σοκολάτας!

Η πόλη είναι αρκετά μικρή, για αυτό μπορείς εύκολα να τη γυρίσεις με τα πόδια μέσα σε μόλις μία μέρα. Μείναμε με τις φίλες μου ένα βράδυ στο ξενοδοχείο Etap, δίπλα στο σταθμό του τρένου την παραμονή των Χριστουγέννων… Η τιμή του δωματίου ήταν πολύ συμφέρουσα μόλις 60€ το τρίκλινο, ενώ τα εισιτήρια του τρένου γύρω στα 45€ το άτομο από το Rotterdam στην Ολλανδία.

Ένα είναι σίγουρο, αν επισκεφτείς το Μπριζ δε θα θέλεις να φύγεις τόσο για την ομορφιά αυτής της πόλης όσο και για τις «γλυκές» αναμνήσεις που θα σου έχει αφήσει..

Συντάκτρια | Μαρία Ζαφείρη

Keywords
Τυχαία Θέματα