Τα έμαθες τα νέα κυρ-Βαγγέλη;

13:48 4/6/2012 - Πηγή: Neolaia

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η υπηρεσία αποδελτίωσης ειδήσεων Clip news κατά τη μετεκλογική περίοδο 06.05.2012-30.05.2012, πρώτο κόμμα σε αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ με 7.870, δεύτερη η ΝΔ με 7.474 και τρίτο το ΚΚΕ με 7.063 αναφορές. Ακολουθούν με διαφορά το κόμμα που υποτίθεται

ότι “ιδρύθηκε στο facebook”, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου με 5.596, η ΔΗΜΑΡ με 5.299, το ΠΑΣΟΚ με 4.490 και τέλος η Χρυσή Αυγή με 3.811 αναφορές, ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι ακόμα αναζητούνται και μάλλον ίσως πρόκειται για στοιχείο στο οποίο θα πρέπει να αναζητήσουν και μέρος της εξήγησης για τα περιορισμένα ποσοστά της εκλογικής τους απήχησης.

Από τα παραπάνω, αν εστιάσει κανείς λίγο περισσότερο στο ΠΑΣΟΚ, εύκολα καταλαβαίνει την πλήρη αποκοπή του πάλαι ποτέ κραταιού κυβερνητικού παίχτη της μεταπολίτευσης από τα νεότερα και δυναμικότερα τμήματα της κοινωνίας. Το ΠΑΣΟΚ ζει την πλήρη μεταλλαγή του σε σύγκριση με την πρώτη περίοδο της ίδρυσής του, παρότι και τότε κινούνταν σε παρόμοια ποσοστά εκλογικής αποδοχής. Αντίθετα με τα μέσα των ’70, σήμερα απολαμβάνει(;) της εμπιστοσύνης μόνο των γηραιότερων ψηφοφόρων και ορισμένων κατοίκων απομακρυσμένων επαρχιακών περιοχών.

Εύλογο είναι το συμπέρασμα ότι αν ως πολιτικός οργανισμός, έστω και μετά τις νέες εκλογές, δεν κινηθεί ριζικά αντίθετα από την πορεία του των δυόμισι τελευταίων ετών, ο αργός του θάνατος πρέπει να θεωρείται η πλέον αναμενόμενη εξέλιξη. Τα νέα καθυστερούν, αλλά φτάνουν κάποια στιγμή και στους ηλικιωμένους και συντηρητικότερους ψηφοφόρους, καθώς και στα μακρινά επαρχιακά κέντρα. Το ίδιο, άλλωστε, συνέβη και κατά την περίοδο της πολιτικής και εκλογικής ανόδου του, προ τριάντα και περισσότερων ετών!

Keywords
Τυχαία Θέματα