Συνάντηση Γρ. Τσάλτα με διευρυμένη σύνθεση εκπροσώπων ΜΚΟ

15:23 2/6/2012 - Πηγή: Neolaia

Ικανοποίηση των Οργανώσεων και υπουργική παρέμβαση για επένδυση στην ελληνική γεωπολιτική υπεροχή

Ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γρηγόρης Τσάλτας, συναντήθηκε την περασμένη Πέμπτη 24 Μαΐου με πλειάδα εκπροσώπων περιβαλλοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, για συζήτηση επί των προβλημάτων που αφορούν στο περιβάλλον και αντίστοιχα των προτεινόμενων πολιτικών επίλυσής τους. Ο κ. Τσάλτας, Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, παρότι υπηρεσιακός εμφανίζεται ιδιαίτερα κινητικός, φροντίζοντας,

πάντως, παράλληλα να αποφεύγει υπερβάσεις των ειδικού σκοπού αρμοδιοτήτων του.

«Άρατε Πύλας»!

Ο υπουργός ΠΕΚΑ τηρεί πολιτική ανοιχτών θυρών με όλους τους φορείς και τα πρόσωπα που σχετίζονται με το αντικείμενο του υπουργείου του. Μάλιστα, στη σύσκεψη με τις ΜΚΟ επεδίωξε διευρυμένη σύνθεση εκπροσώπησής τους, με αποτέλεσμα να παρευρεθούν στη συνάντηση περισσότεροι εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων, από εκείνες που περιλαμβάνονται στο επίσημο μητρώο του υπουργείου. Στη συνάντηση, διάρκειας μιάμισης ώρας, παρευρέθησαν μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις: «ΑNIMA», «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ», «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ», «ΑΡΧΕΛΩΝ», «ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS», «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» , «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ», «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ MIO – ECSDE», «GREENPEACE», «MEDASSET», «MOM», «ΠΑΝΔΟΙΚΟ» και «WWF», όπου ενημέρωσαν τον Υπουργό ΠΕΚΑ για τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους τομείς δραστηριοποίησης και ενδιαφέροντός τους.

Στελέχη των ΜΚΟ, που είναι γνωστό ότι είναι σφόδρα δυσαρεστημένα από τη μεταχείριση που τους επεφύλαξε όλο το προηγούμενο διάστημα ο προκάτοχος του υπηρεσιακού υπουργού, Γ. Παπακωνσταντίνου, τόνιζαν μετά το πέρας της συνάντηση στο «Ν» ότι ανάλογα θετική αντιμετώπιση με αυτή του νυν επικεφαλής του χαρτοφυλακίου είχαν μόνο από την πρώην υπουργό Τίνα Μπιρμπίλη στο παρελθόν. Εύχονται, δε, το μέλλον του ΥΠΕΚΑ να προσδιοριστεί από την όποια επόμενη πολιτική κυβέρνηση στο πλαίσιο που διαμορφώνει η παρουσία του τωρινού υπουργού, Καθηγητή του Δικαίου της Θάλασσας και ακαδημαϊκά ενεργού στο πεδίο της περιβαλλοντικής διακυβέρνησης και βιώσιμης ανάπτυξης κ. Τσάλτα.

Από τη δική του πλευρά ο υπουργός αφού ευχαρίστησε τις Οργανώσεις για τη συμμετοχή τους, μίλησε για την ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου των ΜΚΟ, παρά την δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα και τις αντιξοότητες που προκύπτουν για τις ίδιες τις οργανώσεις. Υπογράμμισε, ακόμα, ότι ο ρόλος της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης, στην οποία συμμετέχει είναι να εξασφαλιστεί η ομαλή συνέχεια της διοίκησης και να οδηγηθεί η χώρα με ασφάλεια στις εκλογές, με σεβασμό στους νόμους και τις δικαστικές αποφάσεις.

Άμεση ανταπόκριση

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, μάλιστα, απέδειξε άμεσα και στην πράξη τη συνεργατική αντίληψή του με την Κοινωνία των Πολιτών, ξεκινώντας χωρίς χρονοτριβές να τακτοποιεί τις αδικαιολόγητα χρονίζουσες εκκρεμότητες του Υπουργείου, ειδικά σε θέματα περιβαλλο

Keywords
Τυχαία Θέματα