Συμφώνησαν στα βασικά μέτρα οι τρεις αρχηγοί!

14:25 27/9/2012 - Πηγή: Neolaia

Συμφωνία, σε βασικούς άξονες στο νέο πακέτο μέτρων, μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, υπήρξε κατά τη διάρκεια της τρίωρης σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτό επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, τονίζοντας ότι «τώρα θα επιδιώξουμε τη συμφωνία με την τρόικα και τους εταίρους μας».

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ,

είπε ότι υπήρξε συμφωνία σε βασικούς άξονες. «Υπάρχουν ζητήματα σε εκκρεμότητα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «θα αναζητηθεί τετραετής επιμήκυνση».

Όταν ρωτήθηκε βγαίνοντας ο υπουργός Οικονομικών είπε: μάλλον έγινε παρεξήγηση. Για διετή επιμήκυνση μιλάμε.

Από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους ο Ε. Βενιζέλος επιβεβαίωσε ότι τα βασικά σημεία των μέτρων έκλεισαν, τόνισε όμως ότι είναι βασικό να υπάρξει επιμήκυνση, αλλά και μια μείωση του χρέους:

«Πρέπει να εξειδικευτούν άξονες των μέτρων. Βασικό είναι να υπάρξει επιμήκυνση. Πολιτική διαπραγμάτευση σε υψηλό επίπεδο για την παράταση των δημοσιονομικών προσαρμογών ως το 2017. Βασική είναι η ρήτρα αντικατάστασης. Να μην εφαρμοστούν δηλαδή κάποια από τα μέτρα. Η επιμήκυνση είναι αυτή που θα επιτρέψει και ένα φιλικότερο κλίμα για την ανάπτυξη. Πρέπει να υπάρξει συνολική συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης. Να πέσει χρήμα στην αγορά, να υπάρξει ένα αναπτυξιακό πακέτο, ενώ το πακέτο πρέπει να περιλαμβάνει και τη μείωση του χρέους με τρόπο που να διασφαλίζει τα ελληνικά συμφέροντα.»

Keywords
Τυχαία Θέματα