Στην κόψη του μνημονιακού ξυραφιού η ΔΗΜΑΡ

19:53 21/9/2012 - Πηγή: Neolaia

Τα όσα ακούγονται για επερχόμενη διάσπαση της Δημοκρατικής Αριστεράς, με αφορμή το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ, επιβεβαίωσε ο βουλευτής του κόμματος, Οδυσσέας Βουδούρης ο οποίος τόνισε πως θα το καταψηφίσει στην Βουλή. Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο Οδυσσέας Βουδούρης, είπε: «Ναι έχουμε χωριστεί σε δυο στρατόπεδα, σε δύο απόψεις. Η μια λέει ότι τα μέτρα είναι επώδυνα αλλά αναγκαία, η άλλη ότι παρόμοια μέτρα μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Περιμένω σαφή θέση από τον πρόεδρο και να λειτουργήσει το κόμμα μας δημοκρατικά

και αριστερά. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έχει τονίσει ότι δεν είμαστε δεδομένοι, άλλοι λένε πως ό,τι μέτρα και να μας βάλουν θα τα ψηφίσουμε» τόνισε.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, συμπλήρωσε επίσης πως οι θέσεις του καθορίζονται από τις βασικές αρχές του κόμματός του και τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης. «Εκφράζω τη συνέχεια και τη συνέπεια στις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης και τις αρχές της ΔΗΜΑΡ. Κάποιοι λένε ότι από τότε που σχηματίστηκε η κυβέρνηση -πριν ένα δίμηνο- άλλαξαν τα πράγματα για τα μέτρα. Τι άλλαξε; Δεν έγινε πόλεμος, επιδημία ή κατέρρευσε η ΕΕ» δήλωσε.

Συγκρότηση ρεύματος

Γενικότερα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οργανώνεται πολιτκό ρεύμα και ότι, μάλιστα, στις αρχές Οκτώβριου θα πραγματοποιηθεί πανελλήνια συνδιάσκεψή του σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Πιθανά ονόματά του το «Αριστερά Ευθύνης» και το «Αριστερό Ρεύμα», ενώ ως εμπνευστές και ηγήτορές του από την κοινοβουλευτική ομάδα θεωρούνται οι κ.Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς. Με βάση, δε, τα όσα αρχικώς ακούγονται στην πρώτη οργανωτική δομή θα βρ΄σικονται 5-6 στελέχη της εκτελεστικής γραμματείας, πολλά μέλη της Κεντρικής επιτροπής , αλλά και γραμματείς μεγάλων οργανώσεων του κόμματος.

Στελέχη που επιθυμούν τη συγκρότηση της κίνησης σημειώνουν ότι στη ΔΗΜΑΡ το καστατικό του κόμματος επιτρέπει την ύπαρξη, τη δημιουργία τάσεων και ρευμάτων.

Αίσθηση μέτρου και μεγεθών!

Για τη στάση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, όπως οι κ.κ. Βουδούρη και Μιχελογιαννάκης, τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος. Είπε, ότι στο κόμμα του δεν υπάρχει διαδικασία διαγραφής και πως οι ίδιοι θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους με τη ΔΗΜΑΡ αν έχουν πρόβλημα, ενώ δεν έκρυψε την ενόχλησή του για δηλώσεις τους, που στρέφονται κατά του Φώτη Κουβέλη.

«Το θέμα είναι, όλοι να έχουμε την αίσθηση των μέτρων και των μεγεθών μας. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία και βεβαίως δεν γίνεται πολλές φορές, με τον λόγο μας να θέτουμε σε αμφισβήτηση ακόμα και τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος. Πρέπει όταν μιλάμε για τον πρόεδρο του κόμματος και πολύ περισσότερο για τον κ. Κουβέλη, να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί», τόνισε συγκεκριμένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα