Πανεπιστήμιο Πειραιώς | Αποχή την Τετάρτη 19 και Παρασκευή 21/9

17:23 18/9/2012 - Πηγή: Neolaia

Αποχή από τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα θα πραγματοποιήσουν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Η ανακοίνωσή τους αναφέρει:

Μετά από Γενική Συνέλευση των μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πειραιώς, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου τα μέλη ΔΕΠ, διαμαρτυρόμενα έντονα για την προγραμματιζόμενη νέα μισθολογική τους υποβάθμιση σε επίπεδα που απάδουν του από το Σύνταγμα αναγνωριζόμενου λειτουργήματος

που επιτελούν, αποφάσισαν την πλήρη αποχή από τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα για την περίοδο Τετάρτη 19/9 – Παρασκευή 21/9/12.

Εμμένοντας στην θέση ότι τα Πανεπιστήμια θα πρέπει να παραμένουν πάντα ανοικτά, κατά την περίοδο αυτή θα συνεχίσουν να επιτελούν όλα τα άλλα διοικητικά και ερευνητικά τους καθήκοντα.

Στο διάστημα αυτό το προεδρείο της ΕΔΕΠ ΠΑΠΕΙ θα επικοινωνήσει με τοπικούς φορείς και επιμελητήρια για να τους εκθέσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα Πανεπιστήμια.

Αποφασίσθηκαν τα παρακάτω:
1. Γεν. Συνέλευση την Δευτέρα 24 του μηνός για επανεκτίμηση και αξιολόγηση των δεδομένων.

2. Συνάντηση με τον βουλευτή Πειραιώς και πολιτικό προϊστάμενο Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο με το αίτημα να στηρίξει αποτελεσματικά τους
πανεπιστημιακούς και τα δίκαια αιτήματά μας για αξιοπρεπείς αποδοχές και δίκαιη συμμετοχή στην κατανομή των βαρών για τη διέξοδο από την κρίση

3. Αντίστοιχη συνάντηση με όλους του Βουλευτές Α΄και Β΄Πειραιώς προς σχετική ενημέρωσή τους, όπως και με τον Δήμαρχο Πειραιώς και τους εκπρόσωπος της Περιφερειακής Διοίκησης.

4. Συνάντηση και ενημέρωση κοινωνικών και επιστημονικών φορέων ( Εμπορικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, Ναυτικό Επιμελητήριο, Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιώς, Εργατικό Κέντρο Πειραιώς κλπ)

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις εφόσον το επιθυμούν να επικοινωνήσουν με τις Γραμματείες των Τμημάτων τους για να δηλώσουν ότι θα απέχουν από τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα προς
πληροφόρηση και διευκόλυνση των φοιτητών μας.

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΕΠ Παν. Πειραιώς
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Καθηγητής Γρ. Χονδροκούκης Επίκ. Καθηγητής Ι. Παραβάντης

Keywords
Τυχαία Θέματα