Όσκαρ Πιστόριους | Ο Blade Runner των Ολυμπιακών Αγώνων

17:52 28/7/2012 - Πηγή: Neolaia

Εμείς, ως κοινοί παρατηρητές, θα λέγαμε πόσο δύσκολη θα ήταν η ζωή χωρίς τα δύο κάτω άκρα. Εκείνος μάλλον δεν το σκέφτηκε ποτέ. Ράγκμπι, πόλο, τένις, πάλη, ο Όσκαρ Πιστόριους πέρασε από όλα για να καταλήξει τελικά -ευτυχώς- στον στίβο και να γίνει ο πρώτος μη αρτιμελής αθλητής που θα τρέξει ποτέ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην

Αθήνα, το 2004 τον είδαμε να παίρνει μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, την πρώτη του συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση. Έκτοτε έχει κερδίσει τέσσερα χρυσά σε Παραολυμπιακούς. Φέτος στο Λονδίνο είναι έτοιμος να τρέξει στα 400 και στα 4Χ400 σκυταλοδρομίας γράφοντας ιστορία στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Όπλο του η σιδερένια του θέληση και εργαλείο του τα «Cheetahs», τα πρόσθετα μέλη από ανθρακονήματα που του έδωσαν το ψευδώνυμο «Blade Runner» και δίχασαν πολλούς στις επιτροπές των αγώνων μέχρι να μπορέσει να κερδίσει επάξια τη θέση του στο Λονδίνο.

Όλος ο κόσμος αδημονεί να δει τις κούρσες του. Ας ελπίσουμε ότι θα αποτελέσουν μάθημα ζωής για όλους μας. Είναι άλλωστε νικητής ακόμα κι αν δεν ανέβει στο βάθρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα