Ολοταχώς για νέες εκλογές!

17:53 15/5/2012 - Πηγή: Neolaia

Σε νέες εκλογές οδηγείται η Ελλάδα, μετά το ναυάγιο στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων.

Στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν μετείχε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, ενώ δεν είχε κληθεί ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Ανοίγοντας

τη συζήτηση, ο Κάρολος Παπούλιας ανέφερε ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για τον σχηματισμό μίας κυβέρνησης προσωπικοτήτων.

Το κλίμα δυναμιστίστηκε από την κόντρα του Βαγγέλη Βενιζέλου με τον Αλέξη Τσίπρα και του Αντώνη Σαμαρά με τον Πάνο Καμμένο.

Στην πρώτη περίπτωση, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλο για το ομόλογο που λήγει σήμερα, και ο κ. Βενιζέλος τού απάντησε: «έχεις μέντορα τον Αλέκο Αλαβάνο που διαφωνεί μαζί σου».

Στη σύσκεψη υπήρξε πρόταση του Πάνου Καμμένου να στηριχθεί κυβέρνηση βάσει του σχεδίου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με πρωθυπουργό τον ίδιο, αλλά η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή.
Προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ο Βαγγέλης Βενιζέλος δήλωσε «μόνο ο Θεός το ξέρει», απαντώντας στην ερώτηση αν σήμερα θα είναι μια καλή ημέρα.

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε πως «για να γίνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι δεν γίνεται με προβοκάτσιες και τακτικές του χθες» και τόνισε ότι ο ελληνικός λαός έδωσε μια σαφέστατη εντολή, η οποία είναι, όπως είπε, απαλλαγή από το μνημόνιο.

Υπενθυμίζεται πως είχε ακυρωθεί η προγραμματισμένη για τη μία το μεσημέρι συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Καμμένο.

Έτσι οδηγούμαστε ολοταχώς, σε νέες εκλογές, με επικρατέστερη ημερομηνία τις 17 Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα