Οι ομάδες που αγάπησα #1 | Juventus 1997 – 1998

16:14 14/1/2013 - Πηγή: Neolaia

Καλησπέρα. Σήμερα ξεκινάμε ένα νέο αφιέρωμα στο neolaia.gr, πολύ διαφορετικό από ότι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα. Θα αναφερθούμε σε ομάδες που αγαπήσαμε για το ποδόσφαιρο που έπαιξαν και τους παικταράδες που είχανε…

Όλα ξεκινάνε, από τη σεζόν 1997-1998, με τη Juventus.

Προσδοκίες

Έχοντας σηκώσει τη σεζόν 1995-1996 την κούπα και χάνοντας τον τελικό του 1997 από τη Ντόρντμουντ στη Γερμανία, η Γιούβε προχωράει σε ελάχιστες, πλην όμως ιστορικές αλλαγές

στο ρόστερ της. Η μεγαλύτερη εξ αυτών, η άφιξη του Φίλιππο Ινζάγκι στη θέση του Βιέρι, που δεν κατάφερε να αποδώσει τα αναμενόμενα.

Πώς αγωνιζόταν

Η Γιούβε, έπαιζε με το (πλέον ξεπερασμένο) 3-5-2.

Τερματοφύλακας (ποιος άλλος): Περούτζι

Άμυνα: Τα τρία στόπερ ήταν οι Τοριτσέλι, Μοντέρο και ο Τσίρο ο Φεράρα. Αναπληρωματικοί θεωρούνταν ο Ιουλιάνο και ο Μπιριντέλι.

Ακραίοι – Πλάγιοι: Οι πλευρές είχαν ανατεθεί σε δύο ιερά τέρατα. Τον Μάρκο τον Ντι Λίβιο και τον Πεσότο (αριστερά και δεξιά αντίστοιχα).

Κέντρο: Πάμε τώρα στα καλά. Η Γιουβέντους, εκείνη τη σεζόν είχε ως κόφτες τους Ντεσάμπς, Ντάβιτς και (τον πιτσιρικά τότε) Τακινάρντι, με τους δύο πρώτους να αγωνίζονται συνήθως ως βασικοί. Μπροστά τους, είχαν τον έναν. Τον Ζινεντίν Ζιντάν. Αλλαγή του Ζιντάν, ο Κόντε.

Επίθεση: Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, βρήκε άξιο συμπαραστάτη του, τον Φίλιππο Ινζάγκι. Μαζί δημιούργησαν ένα εκπληκτικό επιθετικό δίδυμο. Αντικαταστάτες τους, ήταν οι Φονσέκα και Νικολά Αμορούζο.

Προπονητής: Μαρτσέλο Λίπι.

Τι κατάφεραν

Έφτασαν στον τελικό του Champions League (τρίτη χρονιά σερί) και το έχασαν από το τακουνάκι του Μιγιάτοβιτς και την Ρεάλ. Φυσικά πήραν τη Serie A.

MVP

Ποιος άλλος, από τον εκπληκτικό ΖΙΖΟΥ, λίγο πριν πάει στο Μουντιάλ της Γαλλίας και το σηκώσει απέναντι στη Βραζιλία του Ρονάλντο. Εκείνη τη χρονιά, πήρε και τη χρυσή μπάλα.

Πρώτος σκόρερ

Ο Μεγαλέξανδρος του ιταλικού ποδοσφαίρου (αγαπημένο κλισέ), σκόραρε 32 γκολ, 21 για τη λίγκα και συνέβαλε τα μέγιστα στην πορεία της ομάδας. Σε μία χρονιά μάλιστα, όπου το δεύτερο κανόνι της ομάδας, ο Ινζάγκι πρόσθεσε και αυτός άλλα 18 μπαλάκια. Καθόλου άσχημα…

Keywords
Τυχαία Θέματα