Νέο κύμα μετανάστευσης στη Γερμανία! (επίσημα στοιχεία)

11:32 10/8/2012 - Πηγή: Neolaia

Η ανεργία και η οικονομική κρίση στέλνουν τους Έλληνες και τους λοιπούς Νοτιοευρωπαίους στη Γερμανία. Στα τέλη Μαΐου του 2012 εργάζονταν στη Γερμανία 117.744 Έλληνες έναντι 107.245 τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, γράφει η εφημερίδα «Τα Νέα».

Τα στοιχεία προέρχονται από το Ομοσπονδιακό Πρακτορείο Εργασίας της Γερμανίας και επιβεβαιώνουν την ένταση του μεταναστευτικού ρεύματος προς τη χώρα της Καγκελαρίου Μέρκελ

από τα κράτη της Νότιας Ευρώπης, στα οποία η ανεργία σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Έκρηξη του μεταναστευτικού ρεύματος προς τη Γερμανία καταγράφεται και από τα οκτώ νέα κράτη-μέλη της ΕΕ, για τα οποία από την 1η Μαΐου 2011 δεν ισχύει κανένας περιορισμός ή εμπόδιο, όσον αφορά τα εργασιακά δικαιώματα των πολιτών τους. Οι μετανάστες από Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία, Σλοβενία, Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία κατέκλυσαν τη Γερμανία και αυξήθηκαν τον Μάιο κατά 94.000 – ή 36% – σε σχέση με τον περυσινό Μάιο.

Πρόκειται για πολύ υψηλό νούμερο, αν αναλογιστούμε ότι το ίδιο διάστημα καταμετρήθηκαν συνολικά 28.000 περισσότεροι γκασταρμπάιτερ από τον ευρωπαϊκό Νότο, δηλαδή την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ελλάδα.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα