Μοναδική εμπειρία για τους φοιτητές του ΙΕΚ Ξυνή!

06:33 14/2/2012 - Πηγή: Neolaia

Στις 5-12-2011 ο τομέας φυσικοθεραπείας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΑΘΗΝΑΣ πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο κέντρο θεραπευτικής ιππασίας στο Γουδί. Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να ταΐσουν τα άλογα που χρησιμοποιούνται για τους θεραπευτικούς σκοπούς, να περιηγηθούν στο χώρο του ιππικού ομίλου και στη συνέχεια να παρακολουθήσουν 5 διαφορετικές συνεδρίες θεραπευτικής ιππασίας

Η πρόεδρος του κέντρου ιππασίας κα Καρουζακη έκανε στους σπουδαστές μια ιστορική αναδρομή τόσο για

την εξέλιξη της θεραπευτικής ιππασίας στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως. Κατά τη διάρκεια των συνεδρίων ο τομεαρχης της φυσικοθεραπείας κ. Αθανάσιος Κουτσουραδης ανέλυε τις ασκήσεις πάνω στα άλογα, τις προσδοκίες αλλά και τα αποτελέσματα αυτών.

Στο χώρο του κέντρου ιππασίας βρισκόταν και η κα Ψιμουλη, καθηγήτρια ψυχολογίας του ομίλου, δίνοντας και εκείνη μια ψυχοσωματική προσέγγιση της εξειδικευμένης αυτής θεραπείας.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση, επιλύθηκαν απορίες και συζητήθηκε η αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης τεχνικής.

Οι σπουδαστές πήραν ένα μεγάλο μάθημα εσωτερικής δύναμης, βλέποντας συνανθρώπους με κινητικά προβλήματα να προσπαθούν πάνω στα άλογα να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα