Μίνι κυβερνητική κρίση με «πέτρα του σκανδάλου» τον άγαρμπο Λιάτσο

Άμεση ανάκληση για κόψιμο Αρβανίτη – Κατσίμη ζητά η ΔΗΜΑΡ, που τους έδιωξε για κριτική στον Δένδια

Ενδοκυβερνητικό ζήτημα έχει προκύψει με το τουλάχιστον… άγαρμπο κόψιμο από τον Γενικό Διευθυντή της ΕΡΤ, Αιμίλιο Λιάτσο, της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση», των Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη, επειδή άσκησαν, ομολογουμένως, ήπια και λογική δημοσιογραφική κριτική στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια. Από την πρώτη στιγμή τόσο ΣΥΡΙΖΑ

και ΚΚΕ, εκ μέρους της αντιπολίτευσης, όσο και ο επικεφαλής της ΕΣΗΕΑ κ. Τρίμης, άσκησαν δριμεία κριτική στην χοντροκομμένη λογοκριτική, όπως ουσιαστικά τη χαρακτήρισαν, απόφαση της νέας διοίκησης της κρατικής τηλεόρασης, ενώ το θέμα φαίνεται να είναι πιθανό να εξελιχθεί σε μίνι κυβερνητική κρίση, μετά τη σφοδρή αντίθεση της ΔΗΜΑΡ στην εξέλιξη αυτή, καθώς η πλευρά Κουβέλη ζητά την «άμεση ανάκληση της απόφασης»!

Πιο συγκεκριμένα, έγινε γνωστό ότι η ΔΗΜ.ΑΡ θεωρεί «απαράδεκτη ενέργεια, ενέργεια που προσβάλλει τη λειτουργική ανεξαρτησία του δημοσιογράφου, την απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης του Τομέα Ενημέρωσης της ΕΡΤ να “κόψει μέχρι νεωτέρας” τους παρουσιαστές της «Πρωινής Ενημέρωσης», Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη”. Το συγκεβερνών κόμμα ξεκαθαρίζει προς όλες της κατευθύνσεις πως «η άμεση ανάκληση της απόφασης αυτής είναι η στοιχειώδης οφειλόμενη πράξη εκ μέρους του τομέα ενημέρωσης και της Γενικής Διεύθυνσης της ΕΡΤ».

Μετά από όλα αυτά και το κλίμα κατακραυγής που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά της απόφασης του κ. Λιάτσου, πολλοί θεωρούν ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο αναφορικά στην ισχύ της εν λόγω διοικητικής απόφασης, κι ότι ίσως τεθεί ακόμα και θέμα του ίδιου του Γενικού Διευθυντή, αν τελικά θελήσει να εμμείνει στην απόφασή του. Ο τελευταίος, μάλιστα, βιάστηκε να εκδώσει και ανακοίνωση επίσημης παραδοχής-υποστήριξης της πράξης του, επιχειρηματολογώντας ότι η Γενική Διεύθυνση είναι υπέρ της ελευθεροτυπίας, αλλά… «οι παρουσιαστές της σημερινής εκπομπής “Πρωινή Ενημέρωση”, της ΝΕΤ, κ. Κώστας Αρβανίτης και κυρία Μαριλένα Κατσίμη, προέβησαν σε απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια, χωρίς μάλιστα να του δώσουν το δικαίωμα να εκφράσει τη δική του άποψη, ενώ με τα σχόλιά τους εμφανίστηκαν να προκαταλαμβάνουν το αποτέλεσμα δικαστικής απόφασης».

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ

«Το σχέδιο μετατροπής της Δημόσιας Τηλεόρασης σε προπαγανδιστικό όργανο τρομοκράτησης και χειραγώγησης της μνημονιακής συγκυβέρνησης επιβεβαιώνεται καθημερινά.

Μετά τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα λογοκρισίας και περιθωριοποίησης των δημοσιογράφων που δεν συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις, σήμερα το πρωί η διοίκηση της ΕΡΤ κατέλυσε και τα τελευταία προσχήματα.

Η απόφασή της για κόψιμο της εκπομπής του Κ. Αρβανίτη και της Μ. Κατσίμη «Πρωινή Ενημέρωση» συνιστά στυγνή κομματική παρέμβαση στη δημόσια τηλεόραση. Η αναφορά

των δημοσιογράφων στην υπόθεση του ξυλοδαρμού συλληφθέντων διαδηλωτών που αποκάλυψε η εφημερίδα Guardian και καλύ

Keywords
Τυχαία Θέματα