Κλείνει το greekddl.com;

21:53 10/4/2012 - Πηγή: Neolaia

Κλειστό είναι αυτή τη στιγμή το δημοφιλές site greekddl.com, μιας και η Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος εντόπισε τους διαχειριστές του site, για τους οποίους ασκήθηκε δικογραφία.

Κατηγορούνται για παραβίαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας,

μιας και το site έδινε τη δυνατότητα να κατεβάζεις τραγούδια, ταινίες, βιβλία, παιχνίδια, χωρίς την άδεια από τους κάτοχους των δικαιωμάτων. Οι κατηγορούμενοι είναι δυο άντρες και μια γυναίκα, ενώ φήμες θέλουν ο ένας από τους δυο άντρες να είναι γνωστός εκδότης. Μετά από έρευνες της Δίωξης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κατασχέθηκαν χτες 6 σκληροί δίσκοι.

Ως γνωστόν ήταν ένα πολύ δημοφιλές site, με περισσότερα από 500.000 μέλη και θυμίζει λίγο εποχές gamato.info, με τον πανικό που είχε δημιουργηθεί. Μήπως όμως το θέμα της πειρατείας είναι πολύ μεγαλύτερο; Ακόμα παλεύουν και διεθνώς να την αντιμετωπίσουν. Και ως γνωστόν όταν δε μπορείς να αντιμετωπίσεις κάτι, καλύτερα να το πάρεις με το μέρος σου. Εκτός κι αν νομίζεις πως κλείνοντας τέτοια sites θα πάει ο κόσμος να αγοράσει cd και να δει ταινίες. Δεν πάει έτσι. Απλά πρέπει να καθιερωθεί μια μέση λύση.

Keywords
Τυχαία Θέματα