Κάνει FOCUS και απολογείται!

Όλοι θυμάστε φαντάζομαι πριν από αρκετό καιρό όταν το Γερμανικό περιοδικό FOCUS είχε την ευρηματική ιδέα να στολίσει το εξώφυλλό του με το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου. Και προφανώς δεν το έκανε γιατί λατρεύει τον αρχαίο πολιτισμό της Ελλάδας. Το άγαλμα είχε υποστεί Photoshop και εθεάθη να κάνει άσεμνη χειρονομία. Το εξώφυλλο αυτό έκανε τον γύρο του κόσμου και βγήκε στην επικαιρότητα όταν η Ελλάδα

άρχισε να παίρνει την κάτω βόλτα από οικονομικής πλευράς.

Σε μια εποχή λοιπόν που το μόνο που μας κρατάει ενωμένους σαν λαό είναι ο πολιτισμός μας. Είναι η Αφροδίτη της Μήλου, αγαπητοί σε όλους τους Έλληνες, Γερμανοί μας, είναι η Ακρόπολη, είναι ο Κολοσσός της Ρόδου και άλλα πολλά, γιατί η Ελλάδα στο ενεργητικό της-σε σύγκριση με το Γερμανικό πολιτισμό που το μόνο που έχει να επιδείξει είναι οι πόλεμοι- έχει φτιάξει πολλά αριστουργήματα και έχει χτίσει πολιτισμό.

Ο λόγος γίνεται για την δίκη του περιοδικού FOCUS, το οποίο κλήθηκε να απολογηθεί για την κίνησή του να προβάλει την Αφροδίτη της Μήλου κατά αυτόν τον τρόπο. Οι ιθύνοντες του περιοδικού δήλωσαν ότι σέβονται την Ελλάδα και δεν είχαν καμία πρόθεση να θίξουν τους Έλληνες. Επίσης, ανέφεραν ότι το concept δημιουργήθηκε στα πλαίσια σάτιρας.

Η σάτιρα σταματάει εκεί που σταματάει να υπάρχει γέλιο και χιούμορ. Αλλά τι τους λέμε τώρα κι εμείς!!! Δεν είχαν ποτέ ταλέντο σε αυτό!

Keywords
Τυχαία Θέματα