Δήμητρα Γουναρίδη | Οι πιο νόστιμες πίτες!

14:44 9/1/2013 - Πηγή: Neolaia

Οι πίτες έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου! Παλαιότερα έχουμε μιλήσει και για το Άριστον, στο Σύνταγμα.

Εχθές μετά τη δουλειά αποφάσισα να πάω μια βόλτα στη Νέα Ιωνία, έρχονται και εκπτώσεις.. ήταν υποχρεωτική μια αναγνωριστική βόλτα στα μαγαζιά! Μετά από τρεις ώρες περπάτημα και χάζεμα στις βιτρίνες, ένιωσα μια μικρή λιγούρα. Την προσοχή μου τράβηξε ένα μικρό

μαγαζάκι με μια ταμπέλα που έλεγε «Δήμητρα« και στην πόρτα του είχε κολλημένη μια αφίσα με τίτλο καλύτερη πίτα βραβευμένη από το ‘ΒΗΜΑ gourmet’, ανάμεσα στις 100 καλύτερες γαστρονομικές επιλογές για το 2012. Δε δίστασα στιγμή και μπήκα αμέσως στο μαγαζί προκειμένου να διαλέξω μια από τις τρίγωνες τραγανές πίτες με το χειροποίητο φύλλο! Συγκεκριμένα επέλεξα μια κολοκυθόπιτα με δυόσμο, η οποία ήταν πεντανόστιμη! Σίγουρα θα επισκεφθώ ξανά το κατάστημα για να δοκιμάσω και κάποια άλλη από τις πίτες που προσφέρει το κατάστημα όπως τυρόπιτα, κιμαδόπιτα, τυρόπιτα Σπέσιαλ (με φρέσκια ντομάτα και ζαμπόν), σπανακόπιτα, μανιταρόπιτα, μελιτζανόπιτα και πατατόπιτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις πίτες χρησιμοποιείται αποκλειστικά παρθένο ελαιόλαδο και αγνά υλικά, ενώ το χωριάτικο φύλλο ζυμώνεται και ανοίγεται καθημερινά στο χέρι.

Και λίγη ιστορία..

Η παράδοση της οικογένειας Γουναρίδη ξεκινά πολλά χρόνια πριν και για την ακρίβεια το 1922, όταν ο Τάσος Γουναρίδης ξεριζώθηκε από την πατρίδα του τη Σπάρτη Μικράς Ασίας σε ηλικία οκτώ ετών και έφτασε στη Νέα Ιωνία με τη μητέρα και τις αδελφές του. Σε ένα προσφυγικό υπόγειο ξεκίνησε να εξασκεί τη δύσκολη τέχνη του φυλλαδόρου μέχρι το 1934 που γνώρισε τη σύζυγό του, Δήμητρα Γουναρίδη και δημιούργησαν με πολύ κόπο και σκληρή δουλειά, την οικογενειακή επιχείρηση «Δήμητρα«, η οποία και λειτουργεί μέχρι και σήμερα συνεχίζοντας τη μακρόχρονη παράδοση αλλά ταυτόχρονα έχει εμπλουτίσει την γκάμα προϊόντων που προσφέρει με πολλών ειδών πίτες και γλυκά.

Ετυμηγορία: Εννοείται να πάτε!

Τιμές: 2,00 ευρώ/ τεμάχιο

Κάνε και εσύ LIKE στην σελίδα μας στο Facebook, για να μαθαίνεις πρώτος τις προτάσεις Εξόδου, Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας που σου προτείνει το Neolaia.gr!

Keywords
Αναζητήσεις
oi pio nostimes pites
Τυχαία Θέματα