Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Βιέννης | Δημοφιλέστερος προορισμός η Ελλάδα

19:14 10/1/2013 - Πηγή: Neolaia

Ξανά στην πρώτη θέση ως δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Αυστριακούς η Ελλάδα.

Η χώρα μας συμμετέχει με περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και συνεκθετών του στη φετινή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Βιέννης, που ξεκινά σήμερα Πέμπτη και διαρκεί έως την Κυριακή, αναμένοντας, με 800 εκθέτες από 70 χώρες και περισσότερους από 150.000 επισκέπτες.

Οι πρώτες ενδείξεις στις κρατήσεις για Ελλάδα

είναι πολύ θετικές, ενώ οι αυστριακές αεροπορικές εταιρείες διευρύνουν τις απευθείας πτήσεις τους προς ελληνικούς προορισμούς όπως για παράδειγμα από Βιέννη προς Μυτιλήνη και Χίο με την Austrian Airlines να έχει φέτος πτήσεις προς 20 ελληνικούς προορισμούς και την Niki-Air Berlin σε 19.

Επίσης, ο μεγάλος αυστριακός ταξιδιωτικός οργανισμός TUI εκτιμά ότι ο ελληνικός τουρισμός θα ανακάμψει γρήγορα και ήδη η Ελλάδα βρίσκεται, αυτή τη στιγμή, πρώτη σε κρατήσεις στο σύνολο της αυστριακής τουριστικής αγοράς, με δεύτερη την Τουρκία, ενώ ο εκπρόσωπός του και πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων Αυστρίας, Γιόζεφ Πέτερλαιτνερ, αναφέρει πως η αύξηση στις φετινές κρατήσεις για την Ελλάδα φαίνεται να αγγίζει το 20 %, σε σχέση με πέρσι.

Από τους εκπροσώπους της αυστριακής τουριστικής αγοράς επισημαίνεται το γεγονός, πως δεν επαληθεύτηκαν τελικά οι φόβοι για απεργίες και ταραχές στην Ελλάδα, μέσα στη χρονιά που πέρασε, φόβοι που διατυπώνονταν σε διάφορα δημοσιεύματα, αντιθέτως οι υπηρεσίες ήταν καλές και οι επισκέπτες έμειναν ικανοποιημένοι, ενώ οι τιμές έχουν διατηρηθεί φέτος στα επίπεδα του 2012.

«Στις πρώτες θετικές ειδήσεις από την Ελλάδα, εδώ και καιρό» αναφερόταν πρόσφατο σχετικό ρεπορτάζ της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοφωνίας που ασχολήθηκε με τα «καλύτερα, από τα αναμενόμενα, αποτελέσματα που κατέγραψε πέρσι ο ελληνικός τουρισμός», τονίζοντας ότι δεν επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι πως θα μειώνονταν δραστικά, κατά την προηγούμενη χρονιά, οι κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα.

Κατά μέσο όρο, περισσότεροι από 500.000 Αυστριακοί τουρίστες καταφθάνουν ετησίως στην Ελλάδα και έτσι η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της (8,4 εκατομμύρια) βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα