«Δεν πατάει» ο Πούτιν στο Λονδίνο 2012…

13:14 1/6/2012 - Πηγή: Neolaia

Μετά το “non-call” Πούτιν στο πρόσφατο G8 έρχεται και νεότερο και πιο ηχηρό, το οποίο αυτή τη φορά αφορά στη μη μετάβασή του στο Λονδίνο για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του καλοκαιριού. Στη λαμπρή αθλητική, πολιτική και διπλωματική βραδιά αντί του Ρώσου Προέδρου θα παραβρεθεί, όπως και συνέβη και στην πρόσφατη συνάντηση των ηγετών

των 8 πιο ισχυρών του πλανήτη, ο Πρωθυπουργός της ιστορικής χώρας Μεντβέντεφ, ενώ στο mega-event αναμένονται, εκτός από τον στενό συνεργάτη του ιδιόρρυθμου Βλαντιμίρ, άλλοι 120 και πλέον πρωτοκλασάτοι αξιωματούχοι από όλο τον κόσμο.

Ο Β. Πούτιν εμφανίζεται χολωμένος από την κατά τον ίδιο ενίσχυση από τη Δύση και συγκεκριμένα τις ΗΠΑ και Μ. Βρετανία των ενδο-ρωσικών διαδηλώσεων κατά του Προέδρου και της πολιτικής του, όπως και από την πυραυλική πολιτική της πρώτης στον ευρωπαϊκό χώρο και τη θαλπωρή που προσφέρει η δεύτερη σε πολιτικούς του αντιπάλους. Πεδίο προβολής της διαμάχης Δύσης-Ρωσίας αυτή την εποχή, παρά τις σχετικά βελτιωμένες σχέσεις Πούτιν με τις κυβερνήσεις Ομπάμα και Κάμερον, αποτελεί η σύγκρουσή γύρω από τις εξελίξεις στη Συρία και την τύχη που θα πρέπει να έχει το καθεστώς Άσαντ εκεί.

Ο κ. Πούτιν, πάντως, θα έχει πάντα τους Ολυμπικούς Αγώνες του Πεκίνο, στην τελετή έναρξης των οποίων είχε παραβρεθεί, χωρίς φυσικά να περάσει απαρατήρητος, καθώς κατά την παραμονή του εκεί ξέσπασαν σφοδρές πολεμικές συγκρούσεις, μεταξύ της χώρας του και της γειτονικής της Γεωργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα