«Αλέξιους αυτοδύναμους κυβερνο-συνεργάσιμους»

00:17 16/6/2012 - Πηγή: Neolaia

Από-οπαδοποίηση του διακυβεύματος, έμφαση στην ομάδα διαπραγμάτευσης και τη μεσο-μακροχρόνια πορεία της χώρας

Η ώρα της κυριακάτικης εκλογικής κρίσης πλησιάζει. Ο παρεμβατισμός κι η, κατ’ ουσία, απροσχημάτιστη επίθεση ανά τον κόσμο υπερ-συντηρητικών δυνάμεων που έχουν στρατευθεί σε μια προσπάθεια τρομοκράτησής του ελληνικού λαού, ο οποίος από την μεριά του επιδεικνύει ως τώρα σημαντικές αντοχές, είναι τραγική και απαράδεκτη!

Ο Αλέξης Τσίπρας αντιλαμβανόμενος ότι όλα είναι

ανοιχτά μέχρι την τελευταία στιγμή, ζητά πλέον ακόμα και την αυτοδυναμία από τον ελληνικό λαό, αν οι πολίτες νιώσουν ότι θα είναι χρήσιμο να ενδυναμωθεί η γραμμή της εξαγγελλόμενης ανατρεπτικής πολιτικής του. Ο κ. Σαμαράς, ανεξαρτήτως, τελικών αποτελεσμάτων αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων, επιλέγοντας μια λαϊκιστική, αντικομουνιστική, ρητορική αντιπαράθεσης που οδηγεί τη χώρα στα 50’s.

Σημαντική η μετεκλογική σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων

Σε περίπτωση επικράτησης του κ. Τσίπρα, στην οποία θα είναι σίγουρα σημαντικό να πραγματοποιηθεί υπό συνθήκες προσέγγισης ή ακόμα και κατάρριψης του ορίου της αυτοδυναμίας για τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, το στοίχημα θα είναι η σφυρηλάτηση δημιουργικής και παραγωγικής κυβερνητικής συνεργασίας με όσες άλλες δυνάμεις αντιλαμβάνονται τη θέση τους στη δημοκρατική και προοδευτική πλευρά του πολιτικού και κοινοβουλευτικού χάρτη. Η εξέλιξη μιας τέτοιας δυνητικής κυβερνητικής συνεργασίας είναι απολύτως απαραίτητη εντός ενός διαγραφόμενου ευρωπαϊκού σκηνικού όπου οι υπέρ-συντηρητικοί παίκτες ετοιμάζονται να ασκήσουν ακόμα μεγαλύτερη πίεση στη χώρα, αν στην ηγεσία της εκλεχθεί μια κυβέρνηση με ευθεία αναφορά στην αριστερά και τη χειραφετημένη δημοκρατική παράταξη.

Τούτες τις ώρες ξετυλίγεται με μένος ένας επικοινωνιακός πόλεμος, με όπλα τα κυρίαρχα εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ, την προφανώς ύποπτη απότομη μόχλευση της ελληνικής χρηματαγοράς που, για τους καλά γνωρίζοντες, με μερικές χαμηλού κόστους εντολές κάθε ισχυρός όμιλος ή συνδεόμενος με το ελληνικό κράτος ή κατεστημένο οργανισμός μπορεί να την χειραγωγεί και να επιχειρεί να περνά τα μηνύματα που θέλει. Για την προσοχή που χρειάζεται στο τεχνητά δημιουργούμενο κλίμα των κρίσιμων τελευταίων ημερών και ωρών πριν την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας και στο βαθμό εμπιστοσύνης ή επιφύλαξης που πρέπει να έχετε στις απαράδεκτες υποτιθέμενες αξιόπιστες διαρροές κρυφών δημοσκοπήσεων, σας παραπέμπω στο άρθρο του Διευθυντή του Βήματος, το οποίο δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της γνωστής εφημερίδας ελάχιστες ημέρες προ των προηγούμενων εκλογών της 6ης Μαΐου. Όπως θα διαπιστώσετε, αφού πρώτα δικαιολογημένα ξεκαρδιστείτε στα γέλια με το περιεχόμενο αυτού του κατά άλλα λυπηρού κειμένου, που ανήκει σε μια για δεκαετίες και τουλάχιστον μέχρι πρότινος ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα προοδευτική πένα, η μεταφορά κλίματος που σκιαγραφόταν, καθόλου δεν αντιστοιχούσε στην πραγματικότητα, πρακτική που έχει εξελιχθεί σε κανόνα αντί για εξαίρεση σε αρκετά μέσα ενημέρωσης και διαμόρφωσης γνώμης!

Το οικονομ

Keywords
Τυχαία Θέματα