Trade Fair 2012 | Βραβεύθηκαν οι νεαροί εφευρέτες!

14:48 18/3/2012 - Πηγή: Neolaia

Βραβεύθηκαν οι μαθητές που διακρίθηκαν στο «Trade Fair 2012″, την Πανελλήνια Μαθητική Εμπορική Έκθεση που διοργάνωσε το Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων»/JA GREECE υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Οι εκθέσεις πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα στις 2 Μαρτίου καθώς και στη Θεσσαλονίκη στις 9 Μαρτίου. Σε αυτές συμμετείχαν μαθητές από 36 σχολεία,

οι οποίοι παρουσίασαν τα προϊόντα που εφηύραν. Στις 13 Μαρτίου η επιτροπή τελείωσε με την αξιολόγηση και κατέληξε στους νικητές.

Το βραβείο για την «Καλύτερη Εταιρεία» απέσπασε η  μαθητική εταιρεία «GRINN A.E», όπου οι μαθητές κατασκεύασαν ένα φωτοβολταϊκό φορτιστή κινητού με θύρα USB χωρίς μπαταρία λιθίου. Το συγκεκριμένο προϊόν θα παρουσιαστεί στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί στη Ζυρίχη της Ελβετίας στις 28-30 Μαρτίου 2012 και η ομάδα των μαθητών θα κληθεί να εκπροσωπήσει την Ελλάδα.

Δόθηκαν επίσης βραβεία για το «Καλύτερο περίπτερο» το οποίο κέρδισαν μαθητές από το Αρσάκειο Ψυχικού, οι οποίοι παρουσίασαν ένα δίγλωσσο νεανικό περιοδικό καθώς και το βραβείο για το πιο «Καινοτόμο Προϊόν» ανήκει στο Κολέγιο Ψυχικού για την κατασκευή ενός φορητού μίνι ψυγείου με πολλαπλές ιδιότητες.

Επίσης, δόθηκαν τιμητικές διακρίσεις καθώς και έπαινοι σε όλους τους συμμετέχοντες για την προσπάθεια και την παρουσία τους στο διαγωνισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα