Thessaloniki Innovation | Διήμερο φόρουμ για την καινοτομία

Ακαδημαϊκοί και επιχειρηματίες θα συμμετάσχουν στο διήμερο φόρουμ για την καινοτομία και τη διεθνοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στις 18 και 19 Οκτωβρίου 2012. Θέμα του «Thessaloniki Innovation – Internationalization Forumed».

Το φόρουμ διοργανώνεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου WIDE (groWing of SMEs: organizational Innovation

and Development in mEd area), στόχος του οποίου είναι να εντοπίσει και να διαδώσει καλές πρακτικές για την καινοτομία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στο εταιρικό σχήμα του WIDE συμμετέχουν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την Ελλάδα, η Αναπτυξιακή Εταιρία της Περιφέρειας Μάρκε και η Εθνική Συνομοσπονδία Βιοτεχνών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων από την Ιταλία, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Κυανής Ακτής και ο φορέας μεταφοράς τεχνολογίας Toulon Var Technologies από τη Γαλλία, καθώς και η επαρχιακή αυτοδιοίκηση της Γρανάδας και η Συνομοσπονδία Επιχειρήσεων Λιανικού Εμπορίου της Ανδαλουσίας από την Ισπανία. Το έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας MED.

Το φόρουμ περιλαμβάνει:

Α) Ανοιχτή εκδήλωση, το πρωί της Πέμπτης 18 Οκτωβρίου 2012, για την καινοτομία και τη διεθνοποίηση των επιχειρήσεων, με σημαντικούς εισηγητές από τον ακαδημαϊκό χώρο, την επιχειρηματική κοινότητα και φορείς στήριξης της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της διεθνοποίησης.

Β) Επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β), το πρωί της Παρασκευής 19 Οκτωβρίου 2012, με εκπροσώπους 14 ιταλικών, γαλλικών και ισπανικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν σε πιλοτικό πρόγραμμα για το σχεδιασμό και την υλοποίηση προσαρμοσμένων στις ανάγκες τους Αναπτυξιακών Σχεδίων Οργανωσιακής Καινοτομίας. Κατά τη διάρκεια των επιχειρηματικών συναντήσεων θα υπάρχει περιορισμένη δυνατότητα διερμηνείας στις γλώσσες: γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά.

Οσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο φόρουμ και να συναντηθούν με εκπροσώπους των επιχειρήσεων που θα βρίσκονται για το σκοπό αυτό στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να το δηλώσουν μέχρι την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012, στο τηλ. 2310/370.180, όπου επίσης μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες.

agelioforos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα