Petite Fleur στο Κολωνάκι

13:55 4/12/2012 - Πηγή: Neolaia

Φέτος η Αθήνα αντιστέκεται σθεναρά στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Είναι η πρώτη φορά μετά από την επταετή διαμονή μου στην πρωτεύουσα, που δεν έχω δει ούτε ένα κλαδάκι στολισμένο (εξαιρούνται τα καταστήματα που πουλάνε εποχιακά και μάλλον όλα τα εμπορεύματα στα ράφια θα μείνουν απούλητα..). Βέβαια και από την άλλη, ήταν υπερβολή αυτό που γινόταν τις προηγούμενες χρονιές, δηλαδή από τα μέσα του Νοέμβρη η Αθήνα

να μοιάζει με το χωριό του Άγιου Βασίλη.. Πιστεύω πως δε χρειάζεται να τραβάμε τα πράγματα στα άκρα. Αντιλαμβάνομαι πλήρως τη δύσκολη ψυχολογική κατάσταση που βρίσκονται όλοι και τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, αλλά μια χαρούμενα στολισμένη πόλη, στα όρια του λογικού πάντα, θα μας έκανε άραγε να αισθανθούμε καλύτερα; Μήπως μια πιο αισιόδοξη οπτική και κυρίως για τα παιδιά που δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν τη σκληρή πραγματικότητα, θα μπορούσε να χαρίσει ένα χαμόγελο σε όλους; Δεν πιστεύω ότι η μιζέρια είναι η λύση στα προβλήματά μας! Ίσως τελικά αυτό που πραγματικά μας χρειάζεται είναι να αφήσουμε τις υπερβολές στην άκρη και να  βρούμε μια μέση λύση.

Στο κολωνάκι και συγκεκριμένα στην οδό Ομήρου, υπάρχει ένα μικροσκοπικό γαλλικό
café, που σίγουρα θα σας κάνει να ξεχαστείτε έστω και για λίγο από την καθημερινότητα. Πρόκειται για το Petite Fleur, που στα ελληνικά σημαίνει το μικρό λουλούδι. Ο χαμηλός φωτισμός, τα ζεστά χρώματα, το πιάνο και τα κλασικά έπιπλα είναι αρκετά για ένα μαγικό ταξίδι μέχρι το Παρίσι. Η τελευταία πινελιά που έρχεται να ολοκληρώσει το παραμυθένιο σκηνικό, είναι η jazz μουσική που αναπαράγεται από δίσκους βινυλίου σε ένα παλιό πικάπ.

Εκτός από το υπέροχο περιβάλλον, το μαγαζί διαθέτει μεγάλη ποικιλία από σοκολάτες και τσάγια. Για εμένα προσωπικά, σερβίρουν την καλύτερη σοκολάτα της Αθήνας, η οποία παρασκευάζεται από γαλλική βιολογική σοκολάτα Valhrona, που λιώνεται παραδοσιακά σε bain marie, και γάλα βιολογικής καλλιέργειας. Το άρωμα της σοκολάτας που λιώνει, πλημμυρίζει το χώρο και ξυπνάει όλες τις αισθήσεις.

Λόγω της ιδιαίτερης διαδικασίας παρασκευής της σοκολάτας, ο χρόνος που απαιτείται  είναι μεγαλύτερος από το συνηθισμένο, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να κάνετε λίγο υπομονή μέχρι η τεράστια κούπα με τη σοκολάτα, με την πλούσια γεύση και τη βελούδινη υφή, να προσγειωθεί μπροστά σας. Το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας αποζημιώσει για το χρόνο αναμονής! Οι αγαπημένες μου, είναι η σοκολάτα γάλακτος και η σοκολάτα με το καβουρδισμένο αμύγδαλο.

Πολύ καλή επιλογή είναι και τα τσάγια που σερβίρονται πολύ προσεγμένα μέσα σε πορσελάνινη τσαγιέρα ασορτί με επιχρυσωμένη κούπα. Επίσης, ο καφές που χρησιμοποιείται είναι 100% Arabica, βιολογικής καλλιέργειας από την ιταλική εταιρεία Goppion και έχει πιστοποίηση Fair Trade. Οτιδήποτε προσφέρεται στο Petite Fleur  είναι άριστης ποιότητας και παρασκευάζεται προσεκτικά και με πολλή αγάπη.

Όσον αφορά το service, είναι πολύ ευγενικό και φιλόξενο. Τέλος, οι τιμές είναι σίγουρα λίγο τσιμπημένες αλλά λαμβάνοντας υπόψη την άριστη ποιότητα των πρώτων

Keywords
Τυχαία Θέματα