H Ι. Κοντούλη συναντά το neolaia.gr και απαντά σε ερωτήσεις μας

18:19 2/5/2012 - Πηγή: Neolaia

Συναντήσαμε την Ι. Κοντούλη στο «στέκι των Οικολόγων Πρασίνων», στην πλατεία Κουμουνδούρου και μέσα από μία πολύ ευχάριστη συζήτηση, λάβαμε απαντήσεις που μας κάλυψαν για τις  θέσεις των πρασίνων, τόσο σε κοινωνικό, όσο και πολιτικό επίπεδο.

«Είμαστε μία παρέα και η νεολαία για εμάς, είναι μία μεγάλη προσδοκία»

Ξεκινώντας τη συζήτηση, η κα. Κοντούλη τόνισε:

«Παρακολουθούμε τη σημερινή νεολαία με μεγάλη προσδοκία. Θεωρούμε πως η νεολαία, θα πρέπει να μας αγαπήσει όπως την αγαπάμε και εμείς. Η ιδέα της οικολογίας, είναι απόλυτα συνυφασμένη με τη δημιουργία,

την αναγέννηση, άρα δεν μπορούμε να φανταστούμε το αύριο, το μέλλον χωρίς εσάς. Είμαστε ένας χώρος, μια παρέα, μία ομάδα, καλή ομάδα, που προσπαθούμε πάντα μέσω της συζήτησης να καθορίσουμε τις θέσεις μας. Καταλαβαίνετε, πως αυτό έχει την αρνητική του πλευρά, αλλά όπως σε μία παρέα πρέπει να πείσεις τους φίλους σου, να σε ακολουθήσουν σε κάποιο εγχείρημά σου, έτσι και εδώ, πρέπει να πείσεις τα υπόλοιπα μέλη για τις θέσεις σου».

«Φτάσαμε στο σημείο, να μην μας ενδιαφέρει καν το προϊόν»

Γιατί φτάσαμε εδώ σήμερα;

«Υπήρξαμε καταναλωτές, πάσης φύσεως προϊόντων, χαμηλής κουλτούρας, άθλιας διασκέδασης. Αυτά όμως δεν μας επιβλήθηκαν από την μία μέρα στην άλλη. Δεχόμαστε τις συνέπειες, μίας ανάπτυξης που πάτησε σε ένα σύστημα παραγωγικό-καταναλωτικό, που στόχευε σε μία οικονομική μεγέθυνση τρελή. Άπειρα προϊόντα και συνεχής κατανάλωση. Στόχος; Tα υπερκέρδη. Χωρίς να μας νοιάζει ούτε το πώς είναι οι άνθρωποι, ούτε σε τι κατάσταση είναι το περιβάλλον. Αντίθετα, έγινε και κριτήριο ανάπτυξης! Μιλάμε πάντα για την ανάπτυξη που ζήσαμε μέχρι σήμερα. Δεν υπήρχε όμως το ερώτημα της ποιότητας. Όσο πιο άχρηστο ήταν το προϊόν στην αρχή, τόσο το καλύτερο. Διότι έπρεπε να δούμε ποιο θα είναι το επόμενο που θα αγοράσουμε. Έπειτα ήρθε και η χρηματιστηριακή αγορά. Εκεί δεν μας ενδιέφερε καν το προϊόν!».

«To μεταναστευτικό, πρέπει να γίνει υπόθεση και της ΕΕ»

Σχετικά με το μεταναστευτικό, η κα. Κοντούλη ήταν σαφής:

«Το μεταναστευτικό, είναι ένα θέμα που η Ελλάδα μπορεί να επιλύσει, μόνο με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρώτα από όλα είμαστε όλοι άνθρωποι και πρέπει να σεβόμαστε τα δικαιώματα κάθε ύπαρξης ξεχωριστά. Όταν ένας μετανάστης έρχεται στη χώρα μας, θα πρέπει να διερευνούμε, αν χρειάζεται πολιτικό άσυλο. Και φυσικά να του το παρέχουμε. Επίσης, οφείλουμε να αναπτύξουμε ένα δίκτυο μέριμνας, για τα άτομα, που χρειάζονται περισσότερης κοινωνικής στήριξης και αλληλεγγύης (θύματα βασανιστηρίων και trafficking, ασυνόδευτα ανήλικα, ηλικιωμένοι κτλ.).

Τέλος καταγραφή εκείνων που στερούνται τα νόμιμα έγγραφα και εγγραφή τους σε ειδικούς καταλόγους στους δήμους όπου διαμένουν, με εξασφάλιση πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας και παιδείας (για τα παιδιά).Όλα αυτά όμως, μπορούν να υλοποιηθούν, μόνο με κατάργηση ή αναθεώρηση του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ που επιβαρύνει δυσανάλογα τα κράτη πρώτης εισόδου, στην κατεύθυνση της αναλογικής κατανομής των ευθυνών ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες. Με

Keywords
Τυχαία Θέματα