Bροχές, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι έρχονται…

Στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές από τη Στερεά και βορειότερα προβλέπουν για το Σάββατο σημαντική επιδείνωση του καιρού με τοπικά ισχυρές βροχές στα πεδινά, καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, ισχυρές χιονοπτώσεις και επικράτηση θυελλωδών ανέμων στα πελάγη οι μετεωρολόγοι.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν επίσης σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ από το απόγευμα τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας.

Η

θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 12 στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 10 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό, Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί θυελλώδεις μέχρι πολύ θυελλώδεις στο Νότιο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις μέτριοι και στα Δωδεκάνησα από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις. Ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και κατά τόπους θυελλώδεις ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο και στον Κορινθιακό.

Βροχερό καιρό κυρίως μετά το μεσημέρι, με εντονότερα φαινόμενα το βράδυ και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως πάνω από τη θάλασσα, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι κι από το απόγευμα βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις.

Βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βελτίωση του καιρού τη νύχτα, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι.

Την Κυριακή στα βόρεια αναμένονται λιγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της κεντρικής χώρας.

Σποραδικές καταιγίδες υρίως στα ανατολικα και νοτια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμηματα. τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στα ανατολικα τοπικά 8 και στο βορειο αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί και τη νύχτα.

Τη Δευτέρα στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες αναμενονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονιά στα ορεινά της Κρήτης.

Στην υπόλοιπη χώρα λιγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην ανατολική ηπειρωτική χώρα όπου είναι πιθανο τις πρωινές ώρες να σημειωθούν ασθενεις βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο αιγαίο 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο. παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί και τη νύχτα.

Την Τρίτη και την Τετάρτη ήπιος με λιγες τοπικές νεφώσεις που στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας.

Οι άνεμοι στα δυτικά ασθενεις και στα ανατολικα απο βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα την Τρίτη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί και τη νύχτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα