Alpha Movie | Μια ταινία για όλους από…όλους

20:13 30/1/2013 - Πηγή: Neolaia

Μετά από την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, ήρθε η ώρα και της αλληλέγγυας τέχνης. Ό,τι δεν μπορεί να κάνει ένας μόνος του, μπορούν να το κάνουν πολλοί μαζί , ίσως να το κάνουν και πολύ καλύτερα.

Μια παρέα νέων ανθρώπων ξεκινά με όρεξη να φτιάξει μια ταινία μαζί μας. Θέλουν να ξεφύγουν από τον κινηματογράφο έτσι όπως έχει γίνει στις μέρες μας, σύμβολο του καταναλωτισμού. Δεν θεωρούν ότι είναι έμποροι, θέλουν απλά να επικοινωνήσουν το έργο τους και ψάχνουν να βρουν τον πιο άμεσο τρόπο.

Θέλουν να συνεργαστούν στενά με το κοινό τους, να εκπαιδεύσουν όσους θέλουν να συμμετέχουν

σε τέτοιου είδους projects και να τους δώσουν την ευκαιρία να το κάνουν κιόλας, άμεσα.

Μιλάμε για την ταινία Alpha (Alpha Movie) και τους συντελεστές της, οι οποίοι θέλουν να ταράξουν για τα καλά τα καλλιτεχνικά νερά. Μάλιστα, η ταινία έχει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι θα χρηματοδοτηθεί από το ίδιο το κοινό, καθώς θα γίνει με την μέθοδο του crowd-funding. Έτσι η ταινία θα είναι από το κοινό για το κοινό. Το πιο σπουδαίο είναι όμως ότι μέσω αυτής της διαδικασίας θα δημιουργηθεί μια κοινότητα, μια ομάδα, μια σχέση σταθερή και μακροχρόνια όπως αναφέρουν και οι ίδιοι οι συντελεστές.

Η υπόθεση της ταινίας, άκρως ενδιαφέρουσα. Δανείζεται τον μύθο της Αντιγόνης και τον φέρνει στο σήμερα. Τον φέρνει στο σήμερα αλλάζοντάς τον, βάζοντας μέσα στοιχεία πολιτικά και κοινωνικά της εποχής αλλά χωρίς να είναι αυτό το κύριο θέμα. Γιατί όπως λένε και οι ίδιοι «Οι άνθρωποι και τα συναισθήματά τους είναι αυτά που μετρούν. Γιατί οι άνθρωποι τυχαίνει να ζουν σε αυτόν τον κόσμο».

Εκτός από την ίδια την ταινία θα δημιουργηθεί και ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ που θα αποτυπώνει την όλη διαδικασία δημιουργίας της ταινίας.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία που αξίζει να δούμε, να βοηθήσουμε και να ακολουθήσουμε.

Δείτε περισσότερα στοιχεία εδώ: alpha-movie.tumblr.com/greek

Ιστοχώρος: alpha-movie.com

Keywords
Τυχαία Θέματα